Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da motosiklet kazası sonrası götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Ceren Ezgi Durgun'un bağışlanan bir böbrek ve pankreası görme engelli 35 yaşındaki Elif Çoban'a, diğer böbreği ise 16 yaşındaki Gülben Ece Yenginol'a nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ceren Ezgi Durgun, geçen cumartesi gecesi arkadaşı Berk Işıl ile birlikte motosikletle gezintiye çıktı. Hürriyet Caddesi üzerinde Ceren Ezgi Durgun'un hırkası arka tekerleğe dolanınca motosiklet takla attı. Yere savrulup yaralanan iki arkadaştan Berk Işıl, Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken, Ceren Ezgi Durgun ise AÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. 5 gün yaşam mücadelesi veren Durgun'un, geçen perşembe günü öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Hastanesi organ nakil koordinatörlerinin görüştüğü yakınları, Durgun'un 1 yıl önce tüm organlarını bağışladığını belirterek, bu vasiyet üzerine organlarını bağışlama kararı verdi.

Durgun'un böbreklerinden biri, AÜ Organ Nakil Merkezi'nde Gülben Ece Yenginol'a nakledildi. Organ nakli kliniğindeki odasında taburcu olmayı bekleyen Gülben Ece Yenginol, 5 aydır diyalize girdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Dünyaya 8 aylıkken geldiğim için doğuştan birçok hastalığı yaşamaya başlamışım. Fakat 5 ay önce organ bekleme sırasına yazıldım ve cuma günü nakil oldum. Bu yıl, Didim Kız Teknik Meslek Lisesi’ne kaydımı yaptırdım. Fakat hastalığım ve diyalize başlamam nedeniyle okuluma gidemedim. Ceren ablamın bağışlanan böbreğiyle yeniden dünyaya geldim. Ben de kendisi gibi Akdeniz Üniversitesi’nde okumak istiyorum. Ana sınıfı öğretmeni olmak ve çocuklarla ilgilenmek en büyük hayalim. Artık bir hayalim daha var. Ceren ablamın sayesinde başarmak ve onun adını hep anmak dualar etmek.”

Ceren Ezgi Durgun'un 1 yıl önce üniversitede yapılan bağış kampanyasında organlarını bağışladığını öğrendiğinde çok duygulandığını söyleyen Yenginol, "İnsanın yaşarken organ bağış gönüllüsü olması gerektiğine en güzel örnek olan Ceren ablama teşekkür ediyorum. Ömür boyu onun için dua edeceğim. Ailesine de sabırlar diliyorum” dedi.

7 YILDIR BEKLİYORDUM

Durgun’un bir böbrek ve pankreası nakledilen Elif Çoban ise “4 yaşındayken şeker hastalığı nedeniyle organlarımın harap olduğunu öğrenen ailem ilaç tedavisine başlamış. Ancak 11 yıl önce diyalize başlamak zorunda kaldım. Aynı yıl iki gözümü de kaybettim. Tam 7 yıldır organ bekliyordum. Sağlıklı şekilde taburcu olmayı bekliyorum. Organları bağışlayan aileye teşekkür ediyorum. Ceren kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Adını unutmayacağım, unutturmayacağım. Ceren’in sayesinde hasret kaldığım birçok gıdaya kavuşacağım” diye konuştu.

EA(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)