Tabi sodayı birçok farklı şekilde yüzünüze sürebilirsiniz. Sodayla limonu ya da sodayla buzu karıştırıp kullanabilirsiniz. Ayrıca sodayla buz yorgun görünen cildinizin yorgunluğunu alacaktır. Yoğun geçen bir günün sonunda cildinize sürerseniz güzel bir uykuyla beraber cildinizi tamamen yenileyip uyanabilirsiniz. Peki, sodalı buzu cilde nasıl kullanacağız?

Sodalı buzun cilde uygulanması

Gazı kaçmış bir sodayı buz kalıplarına dökün ve dondurucuya koyun. Buz kalıpları haline geldikten sonra cildinize bu buz kalıplarıyla masaj yapın. Özellikle yaz aylarında hem ferahlayacak hem canlanacaksınız. Dilerseniz dondurmadan önce içerisine bir miktar limonda sıkabilirsiniz.

Eğer ben buz haline gelmesini bekleyemem diyorsanız yine gazı kaçmış bir soda ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Ekstradan durulama işlemi yapmanıza gerek yoktur. Hatta bunun daha pratik bir yolu olarak sprey başlıklı bir kap içerisine sodayı boşaltın ve günde birkaç kez yüzünüze sıkın. Yine buz kalıplarıyla aynı işi yapacaktır ancak tabi ki cildinize masaj yapmanız daha iyi. Çünkü masajla cildinizde ki kan dolaşımını hızlandırırsınız bu şekilde cildiniz daha çok solunum yapar ve daha çok oksijen alır. Bu durumda çok daha fazla canlanır.

Bir önceki yazımız olan El Egzeması başlıklı konumuzda el egzaması, el egzaması tedavisi ve el egzeması belirtileri hakkında bilgiler verilmektedir.