ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Türk Sağlık-Sen, son günlerde bazı hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınadı.
Sağlık çalışanı 20 kişi, hasta yakınları tarafından uygulanan şiddeti kınamak için 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu önünde toplandı. Türk Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Selami Balcı'nın da katıldığı eylemde, sağlıkçılar, kendilerine uygulanan şiddete son verilmesini istedi. Kalabalık adına açıklama yapan Balcı, şiddetin hiçbir mazereti olmadığını belirterek, şunları söyledi:
"İlçe 112 Acil Sağlık hizmetlerinde çalışan A.T.T. arkadaşımız şiddete maruz kalmıştır. Şiddetin hiçbir mazereti olamaz. Görev başındaki sağlık çalışanına saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Kutsal bir görev yerine getiren sağlık çalışanlarına yapılan böyle bir saldırı kabul edilemezdir. Bu şiddetin sorumlusunun bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddet artık rutin hale gelmektedir. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Bu konuda yapılacak ilk iş, şiddet uygulayanlara verilen cezaların artırılmasından geçmektedir. Çalışanların güvenliklerinin sağlanması ve caydırıcı olması için cezalar artırılmalıdır."
Açıklamanın ardından sağlıkçılar dağıldı.