Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, ()-KIRIKKALE'de, İl Sağlık Müdürlüğü'nce masa başında çalışanlara yönelik 'Çat Kapı Masa Başı Egzersiz Hareketleri Projesi' başlatıldı. Vali Ali Kolat, il müdürleri ile makam odasında yaptığı toplantıda, "Nerede hareket, orada bereket. Dolayısıyla hareketli bir toplum, sağlıklı bir toplumdur" dedi. Sağlık Müdürlüğü'nce oluşturulan Çat Kapı ekibi tarafından yapılan ziyarette, sağlıklı yaşam için 10 dakika süreyle hep birlikte egzersiz uygulamasında bulunulurken, bu tür hareketlerin sıkça yapılması istendi.
Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' ilan etme nedeniyle Kırıkkale'de başlatılan proje, Vali Ali Kolat'ın makamında müdürlerle toplantıda yapılan egzersizlerle uygulamaya geçirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ve beraberindeki sağlık personeli, proje kapsamında geliştirdikleri kol, bacak, boyun ve diğer basit egzersizleri, kasa ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının önüne geçmek amacıyla Vali Kolat ve toplantıda bulunan kurum müdürlerine uygulamalı olarak yaptırdı.
Vali Kolat, egzersiz hareketlerinin sonunda yaptığı açıklamada, 2014 yılını Sağlık Bakanlığının 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' ilan ettiğini belirterek, bu kapsamda hareket etmenin çok önemli olduğunu vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü'nce hayata geçirilen projeden memnun olduğunu belirten Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz toplantıdayken çat kapı yanıma geldiler ve egzersiz hareketleri uyguladık. Güzel bir uygulama oldu. Masa başında çalışan herkes için öneriyorum. Daha önce de üzerinde durmuştum. Nerede hareket orada bereket dolayısıyla hareketli bir toplum sağlıklı bir toplumdur. Bu anlamda da hareket halinde olmak sağlık açısından çok önemlidir" dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise Sağlık Bakanlığı'nın 2014'ü 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' yılı ilan ettiğini, bu kapsamda hareketli yaşamla ilgili etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Etkinliklerden birinin, uzun süre mesaisini masa başında geçiren çalışanlara yönelik 'Çat Kapı Masa Başı Egzersiz Projesi' olduğunu belirten Dr. Uzun, "Bünyemizde kurduğumuz sağlık ekibimiz, kurumları gezerek çalışanlarımıza masa başında uygulamalı olarak egzersizleri gösterip, bilgilerini içeren CD veriyoruz. Gerektiği zaman bundan faydalanabiliyorlar. Ayrıca sağlık müdürlüğümüzün kurumsal hattından 30 gün boyunca saat 15.00'te bu hareketleri yapmaları konusunda uyarı sms gönderiyoruz" dedi. Dr. Uzun, çalışanlara yönelik kentte yaptırdıkları anket sonucu çalışanların yüzde 80'inin bu hareketleri bilmediğini de belirtti.

FOTOĞRAFLI