KAYSERİ, ()-DİYETİSYENLER Günü dolayısıyla Kayseri’deki diyetisyenler Acıbadem Hastanesi'ned bir araya gelerek günlerini kutladı.
Diyetisyenlerin bir araya geldiği toplantıda Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç.Dr.Habibe Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi:
”Diyetisyenler bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için bireyi ve toplumu bilgilendiren, eğiten sağlık profesyonelleridir. Sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesini sağlamak amacıyla bireyleri ve toplumu bilinçlendirmenin yanında zayıflamada bilimsel yaklaşımlarla bireylere kilo verdirmede de diyetisyenler önemli rol oynamaktadır. Bu toplantı vesilesi ile tüm değerli diyetisyenlerimizin diyetisyenler gününü en içten dileklerimle kutlarım.” 
Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi ve Direktörü Dr.Ömer Akbeyaz ise “Günümüzde sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi giderek artmaktadır. Hareketin azalması, fast food beslenmenin artması ile obezite, çağımızın hastalığı haline gelmektedir. Obezitede kanser ve kalp hastalıklarından diyabete kadar birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak diyetisyenlere düşen görev ve sorumlulukta giderek artmaktadır. Günden güne daha da önemli bir meslek haline gelen diyetisyenlerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Toplantı, daha sonra lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerden oluşan ikramlarla devam etti.

OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)