Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta, kendisini yaşama bağlayacak organı beklerken beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki Musa Kasım Gündüz'ün yapılan operasyon ile sadece karaciğer ve korneaları alınabildi. İzmir'e gönderilen karaciğerin uygun bir hastaya nakledileceği belirtildi.
Kentte inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan dört çocuk ve altı torun sahibi Musa Kasım Gündüz'ün, 3 yıl önce böbrekleri iflas etti. Rahatsızlanınca çalışamayarak Uşak Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde tedavisine başlanan Gündüz, geçen salı günü beyin kanaması geçirdi. Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Gündüz'ün, dün saat 10.00'da beyin ölümü gerçekleşti. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, durumu aileye bildirdi. Gündüz'ün ailesi organlarını bağışladı.
Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, "Beyin ölümü gerçekleşen Musa Kasım Gündüz 3 yıldır Uşak Devlet Hastanesi'nde diyalize giren bir hastamızdı. 4 gün önce beyin kanaması tanısı ile yoğun bakıma alındı, ancak beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile görüştüğümüzde organlarını bağışladı" dedi.
Organları almak için İzmir'den gelen ekipler, bugün saat 02.00'da ameliyata girdi. Operasyonda Gündüz'ün uygun bulunmayan diğer organları dışında sadece karaciğer ve iki korneası alınabildi. Şifa bekleyen hastalara nakledilmek üzere Karaciğer Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, kornealar da İzmir Kent Hastanesi'ne gönderildi.
Musa Kasım Gündüz'ün cenazesinin, bugün Uşak'ın Ulubey İlçesi'ne bağlı Avgan Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.

YK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)