İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da kan kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi Fikret Köse, babasının iliğiyle yeniden hayata tutundu. Fikret Köse, babasına karnesi ile birlikte aldığı takdir ve onur belgesini hediye etti. Baba Burhan Köse ise oğlunun sağlığına kavuşmasının kendisi için en güzel hediye olduğunu söyledi. 
Samsun’da yaşayan mobilya ustası 46 yaşındaki Burhan ve 38 yaşındaki Hatice Köse çiftinin tek çocukları olan Fikret Köse’ye geçen yıl temmuz ayında kan kanseri (lösemi) tanısı konuldu. Samsun’daki özel bir hastanede tedavi gören küçük çocuk için doktorlar tarafından ilik nakli yapılması kararı alındı. Ailede uygun ilik bulunması için tarama yapıldı. Baba Fikret Köse’nin iliği oğluyla uyum sağladı. Geçen 30 Ocak'ta yapılan ameliyatla babadan alınan ilik oğluna nakledildi. Aradan geçen 5 aylık süre içerisinde iliğin uyum sağlaması nedeniyle küçük çocuğun sağlığı da iyiye gitmeye başladı. Fikret Köse, tedavisi süresince okula gidemedi, ancak Milil Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması ile görevli bir öğretmenin evde eğitim vermesi sonucu eğitimini tamamladı. Köse, 2013-2014 eğitim öğretim döneminin sonunda karnesiyle birlikte takdir ve onur belgesi aldı.
Fikret Köse, babasının iliğiyle sağlığına kavuştuğunu belirterek "Bu hastalığa ilk yakalandığımda çok üzüldüm. İyileşen başka çocukları gördüğümde ise moralim yerine geldi. İlaçlar ağırlaştıkça çok zorlandım. Yürüyememeye başladım. Benim için çok zor bir dönemdi. Arkadaşlarım okula giderken ben gidemedim. Bu benim için çok kötü oldu. Ama evimize her gün öğretmenim geldi ve sınıfımı geçtim. Babamın verdiği ilikle de yeniden hayata döndüm. Babalar günü için hediye alamadım. Aldığım takdir belgesini babama hediye ediyorum" dedi.
Baba Burhan Köse ise oğlunun kan kanseri olduğunu öğrendiğinde yıkıldığını söyledi. Köse, "Çok zor bir aşamadan geçtik. Umudumuzu yitirdiğimiz günler oldu. Neyse ki iliğim oğluma uyum sağladı. Nakil oldu ve tedavisi iyi şekilde devam ediyor. Oğlum, her gün evimizde gelen bir öğretmenin yardımıyla eğitiminden de vazgeçmedi. Tamamlayıp karnesini takdir ve onur belgesi ile birlikte aldı. Çok mutluyuz. Babalar günü için bana en büyük hediye oğlumun sağlığına kavuşmasıdır" diye konuştu. Anne Hatice Köse de hastalık nedeniyle oğlunun yürüyemez hale geldiğini belirterek "Biz hayata beraber tutunduk. Vazgeçmedik. Hastalıkla savaştık. Şükürler olsun Allah’ıma ki oğlum sağlığına kavuştu" dedi. 
Fikret Köse'nin tedavi gördüğü hastanenin Çocuk Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Tunç Fışgın, "Hastamız bize başvurduğunda hızlıca nakille ilgili planlamaya geçtik. Önce kemoterapiyi verip hastalığını belirli bir noktaya getirdikten sonra aile taraması yapıldı. Taramada tam uyumlu bir baba vericiye ulaştık. Akabinde de nakil yaptık. Şimdi iyileşme sürecini takip ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI