Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de doktorlar, Türkiye'deki sağlık sorunlarına dikkat çekmek için 14 Mart Tıp Bayramı'nda iş bırakacak.
Mersin Devlet Hastanesi girişinde bir araya gelen Mersin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi ve Mersin Aile Hekimleri Derneği üyesi yaklaşık 50 doktor, hemşire ve sağlık çalışanı, 'Sağlıkta şiddete, performansa, angarya çalışmaya karşı 14 Mart'ta grevdeyiz' pankartı açtı.
Eylem sırasında basın açıklaması yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, sağlığın ticarileşmesine, angarya çalışmaya karşı 14 Mart'ta greve gideceklerini belirterek, "Sağlık ortamı can çekişiyor. Artık parası olmayan hastalar muayene olamıyor, katkı ve katılım payları artık insanları canından bezdirmiş durumda, özel hastanelere gidenler yüzde 200 ek ücret ödemek zorunda kalıyor. Herkese parası kadar sağlık hizmeti yaygınlaşıyor" dedi.
Sağlık çalışanlarının mutsuz olduğunu ifade eden Kırıcı, "Hekimler, üzerine yıkılan iş yükü nedeni ile nitelikli sağlık hizmeti üretemiyor. Hastaneye para kazandırma, ciroyu yükseltme, performansa göre döner sermaye alma baskıları yüzünden hekimler geleceklerinden endişe ediyor. Dış hekimi, hemşire, ebe, anestezi, sağlık teknisyeni, laborant, biyolog, diyetisyen, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, taşeron sağlık emekçisi artık feryat etme noktasına gelmiştir. Kısaca herkes mutsuz. 11 yıl önce sağlıkta dönüşüm olarak başlayan proje bugün sağlıkta yıkım olarak sonuçlandı" diye konuştu.
Açıklamanın ardından sağlık çalışanları olaysız bir şekilde dağıldı.

ME(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)