YAPAY TATLANDIRICILAR: Bir insan tek başına yaklaşık 50 kilogramdan fazla şeker tüketebiliyor. Bunun 13 kilogramı sakaroz olarak bilinen bildiğimiz şekerdir. Birazı bal, akça ağaç veya yapay tatlandırıcılardan gelir.

Yapay tatlandırıcıların sıfır ya da düşük kalorili olduğuna inanırız, fakat bunların bizim için ne kadar kötü olduğunu bilmeyiz. Son 20-30 yıl içindeki iddialara göre, en sonunda bu şekersiz tatlandırıcılar kilo alma, metabolik sendrom, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi problemlerin yanı sıra kalp hastalığı riskini de artırıyor.

 
BAZI BALIKLAR: Balık sağlıklı bir beslenmenin parçasıdır. Balıklar protein ile doymuş yağ oranı yüksek yağlar ve Omega-3 yağ asitleriyle doludur. Fakat balıklar aynı zamanda civa da içeriyor. Kılıç balığı civa oranı yüksek bir balıktır. (Kral uskumru, köpekbalığı, tilefish gibi balıklarda bol miktarda civa var) Balıktaki yüksek miktarda civa fetüsün ya da küçük bir bebeğin gelişen beynine, sinir sistemine zarar verebilir. Hamileyseniz, bebek emziriyorsanız bu besinlerden uzak durun.


RAF ÖMRÜ UZUN ÇEŞNİLER: Oda sıcaklığında saklanan bu çeşniler tek porsiyonluk paket ya da tüplerde satılan soslar, ketçaplar, salata sosları ve diğer soslar ile kahveniz için aldığınız tek kullanımlık kremaları kapsıyor. Bunları buzdolabından uzak tutmalısınız, çünkü bunlar bozulmaması için geliştirildi. Bu yiyecekler de oldukça zararlıdır.