Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te 70 yaşındaki Şeren Sezgin, boynundaki ana damara takılan kalıcı kateterle 6 yıldır tedavi görüyor.
Kilis'te 6 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan, el ve kol damarlarındaki problem sebebiyle diyaliz tedavisi uygulanamayan Şener Sezgin'e, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde ameliyatla kalıcı kateter takıldı. Ortalama ömrü 2 yıl olan kateterle 6 yıldır diyaliz tedavisi gören Sezgin, vücudunun bir parçası haline gelen kateterin günlük yaşamda varlığını hissetmediğini belirtti.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Müslim Polat, kullanım ömrünün ortalama 1-2 yıl olan kateteri ilk kez 6 yıl kullanan bir hasta gördüğünü belirterek, "Hastamız, kronik böbrek hastasıydı ve diyaliz programına alınmıştı. 6 yıl önce hastamıza kalıcı kateter taktık. Kateterin ortalama ömrü 1-2 yıl arasında değişiyor ama hastanın kendine iyi bakmasıyla kataterin ömrünü uzattı. Hastamız 6 yıldır kalıcı kateterle diyaliz programına giriyor ve günlük işlerini rahatlıkla yapabiliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI