Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - KASTAMONU'da kanepeden düşüp sobanın altındaki mermere başını çarpması sonucu ağır yaralanan ve Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık Ömercan Demir, organlarıyla 3 çocuğa hayat verdi.
Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Yeşim ve 27 yaşındaki Atalay Demir'in tek çocukları Ömercan Demir, geçen 14 Mayıs'ta annesi lavaboya gittiği sırada oyuncaklarıyla oynarken kanepeden düşerek sobanın altındaki mermere başını vurdu.  Ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesi'ne, oradan da Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne götürülen Ömercan, yapılan müdahalelerden sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Ancak Ömercan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda bir hafta süren yaşam savaşını kaybeden Ömercan'ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Yeşim ve Atalay Demir çifti, beyin kanaması sonucu ölen Ömercan'ın organlarını bağışladı.
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nden gelen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Aydıncan Akdur yönetimindeki 5 kişilik ekip, 2 saat süren operasyonla Ömercan'ın karaciğeri ve iki böbreğini aldı. Dr. Akdur, Ömercan'ın ogranlarıyla başka çocukların hayatının kurtulacağını söyledi. Dr. Akdur, "Ailemiz bu bağışı yaparak en az iki çocuğun hayatını kurtardı. Umarım onlar içinde hayırlı olur" dedi.
Ömercan'ın karaciğeri, daha sonra Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde yapılan operasyonla 11 aylık Sancar Barış Dertli'ye, böbreklerinden biri 5 yaşındaki Hakan Oral, diğeri de 1.5 yaşındaki Nergiz Kaçmaz'a nakil edildi. 
Pide ustası Atalay Demir, 26 Mayıs'ta oğlunun ilk doğum gününü kutlamaya hazırlanırken kazanın yaşandığını söyledi. Eşinin ikinci çocuklarına 7 aylık hamile olduğunu ifade eden Atalay Demir, şöyle dedi:
"Eşim lavabodayken kanepede oyuncaklarıyla oynarken düşmüş. Yeni yeni yürüyordu. Ayağa kalkıp iki adım attıktan sonra düşmüş. Ben bebeğimin organlarıyla can kurtardığını biliyorum. Aslında zor bir karar verdik. Ama Allah'ım bana güç verdi, ben de karar verdim. Dinen de hayırlı olduğunu biliyorum. Allah'ıma sığındım. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Organ bağışıyla canlar kurtardık. Onların da yaşaması bana bir destek verecek."

GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)