Konut fiyatları artmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın verileri göre Türkiye’de konut fiyatları en çok İstanbul’da artış gösterdi.Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne göre en yüksek yıllık değişim yüzde 26,38 ile İstanbul’da oldu.

2016 yılında da fiyatların yüzde 20’ye yakın artması bekleniyor. Özellikle Levent,Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi İstanbul’un merkezi lokasyonlarında fiyatlar el yakıyor. Buna karşın hala İstanbul’un ucuz konut üssü olmaya devam eden bölgeler de yok değil.

Peki İstanbul’da en ucuz evler hangi semtte? İstanbul Anadolu Yakası’nda Tuzla, Kurtköy, Sultanbeyli, Pendik, Sancaktepe ve Çekmeköy; Avrupa Yakası’nda iseEsenyurt, Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü, Silivri…

Bu bölgelerde fiyatlar hala İstanbul’un diğer semtlerine göre oldukça uygun. İstanbul’un merkezi lokasyonlarında 1+1 daireler 500-600 bin TL’den başlarken bu bölgeler de 200-250 bin TL’ye 1+1 daire sahibi olabilirsiniz. Fiyatlar düşük fakat prim potansiyeli yüksek. Bölgede planlanan yeni ulaş yatırımları devreye girdiği zaman buralar da ev fiyatları diğer semtlere yaklaşacak.