Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de!

Yoğun diplomasi trafiği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi kabul etti.

Orta Koridor’un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi kabul etti

Türkevi’nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu ve iki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Koridor’un hayata geçirilmesinin öneminden bahsetti.
Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’daki FETÖ okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu belirterek bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti.

ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ PAYLAŞIM

Görüşmeyle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"BM 78’inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında, komşumuz Gürcistan’ın Başbakanı Irakli Garibashvili ile Türkevi’nde bir araya geldik. Görüşmelerimiz ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun." dedi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Erdoğan, yarın sırasıyla Türkevi’nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı İmza Töreni’ne katılacak, Concordia Zirvesi’ne hitapta bulunacak, Amerikalı iş insanlarını kabul edecek.
Erdoğan, ayrıca Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile de görüşecek.
BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Erdoğan, İtalya Başbakanı Georgia Meloni’yi daha sonra da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek.
Akşam ise ABD Başkanı Joe Biden ve eşinin verecekleri resepsiyona katılacak.
Erdoğan, ABD ziyaretinin son günü olan 20 Eylül’de Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim’i kabul edecek.
Programda ABD Başkanı Biden ile ikili görüşme yer almıyor.

Pençe Kilit bölgesinde operasyon: Bir askerimiz şehit oldu, 6 terörist öldürüldü Pençe Kilit bölgesinde operasyon: Bir askerimiz şehit oldu, 6 terörist öldürüldü