Türkiye değişen yıldız milli takım kodrosuyla katıldığı Dünya şampiyonasında madalya kazanamadı.

Slovakya'nın Humenne şehrinde yapılan yıldız kızlar serbest stil güreş dünya şampiyonası ilk ve ikinci gününde 10 milli mayomuz mindere çıktı.

Humenne Sport Hall Salonu'nda yapılan karşılaşmalarda,Türkiye adına mindere 38 kg da Rahime Arı, 40 kg da Derya Kayar, 43 kg da Nur Çınar, 46 kg da Seda Taşar, 49 kg da Gizem Kabak, 52 k da Elif Yanık, 56 kg da Ayşe Vatansever, 60 kg da Dilan Kaya, 65 kg da Tuğba Kılıç ve 70 kg da ise Ayşegül Özbege çıktı.

Sabah seansı karşılaşmalarında 7 sporcumuz 2. Turda elenirken, Ayşe Vatansever, Rahime Arı ve Derya Kaya ise yarı finale yükseldiler. Yarı final karşılaşmalarında Milli mayolarımız rakiplerine yenilerek (3."lik, 5."lik) için mücadele etme hakkı kazandılar. Akşam seansında broz madalya için mindere ilk çıkan Rahime Arı, Ukrayna'lı rakibine 2-1. Ayşe Vatansever Rus rakibine (4-2) ve Derya Kayar ise Rus rakibine (8-7) yenilerek Dünya 5.'si oldular.

YILDIZ ERKEKLER SERBEST STİL DÜNYA ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLIYOR

İki gün sürecek olan ve yarın (Cumartesi) günü başlayacak olan şampiyonanın ilk gününde, mindere çıkacak olan millilerimiz ve rakipleri:

42 kg da Cihan Urhan (Ukrayna)

50 kg da Deniz Akkaya (Ermenistan)

58 kg da Ali Çam (Almanya)

69 kg da Fazlı Eryılmaz (Ermenistan)

85 kg Semih Yazıcı ise (Kazakistan)