Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL, () - 2011'de yaşanan deprem felaketinin ardından yaşamlarını konteyner kentte sürdüren Vanlı çocuklar, Fenerbahçeli futbolcularla buluştu.

Geçtiğimiz yıl sanatçı Rojin'in girişimleriyle başlatılan, "Van Benim Ben Vanım" projesiyle, depremin ardından yaşamlarını konteyner kentlerde güç koşullarda sürdüren ailelere dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla Vanlı çocuklara kucak açıldı. THY'nin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği organizasyonda çocuklar, Fenerbahçe taraftarı şarkıcı Funda Arar eşliğinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda Rojin'in karşıladığı çocuklar, Etiler Develi Restoran'da sarı-lacivertli futbolculardan Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Salih Uçan ve Webo ile buluştu. Yemekte Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi ile sarı-lacivertli eski yönetici Yasemin Merçil de Vanlı çocuklara eşlik etti.

Emre Belözoğlu, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de yokluğu iyi bildiğini belirterek, "Biz de çocuk olduk, bu duyguları bütün futbolcu arkadaşlarım hissediyorlardır. Biz de yokluğu iyi biliriz. Burada duygularını ifade etmeye çalışan bir annenin ağlamasına şahit olduk. Biz Fenerbahçe takımı adına futbolcular olarak elimizden geldiğince böyle projelere destek olmaya çalışıyoruz. Bizim adımıza ne düşerse, elimizden geldiğince bu güzel kardeşlerimizin güzel bir geleceği olsun diye elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Rojin, "Van Benim Ben Vanım" kampanyasıyla aileleri zor durumdan kurtarmak için ev almak istediklerini vurgulayarak, "Bu hikaye bir ev almayla başladı. Daha sonrasında Selda Topal ile paylaştığımda, mucizevi şekilde bütün kapıları açtı. THY, Öz Diyarbakır sponsor oldu. Sarıyer Belediye Başkanımız konaklama sponsoru oldu. Ziya Türküevi çocuklara 27 bisiklet aldı. Bu aileler 3 yıldır zor koşullarda yaşıyorlar. Futbolcu arkadaşlara, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, Selda Topal'a, Aziz başkanıma, Hande ve Gülşah hanıma, Yasemin Merçil hanıma farkındalık yarattıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Funda Arar, çocukların çok zor şartlarda yaşadıklarını belirterek, "İnşallah onlar bu kış evlerine yerleşirlerse daha güzel bir gelecek onları bekleyecek" dedi.

Selda Topal ise şunları söyledi:

"Fenerbahçe ailesinin kapısı ihtiyacı olan herkese açı,. Sosyal sorumluluğu çok benimsemiş bir takımımız var. Buradan başlarsak, 'belki bir nebze çözeriz' diye düşünmüştüm. Biz aracı olabiliriz, gücümüz yettiğince bir tane ev alabiliriz. Ancak 50 eve ihtiyaç var. Oradaki şartları düzeltmeye ihtiyaç var. İyi ki bu proje bize gelmiş. İyi ki değerli başkanımızın kızları bu işe omuz vermiş."

Konteyner kentte yaşayan annelerden Sabiha Çınar, konuşması sırasında ağlayınca, çocuklar da ağlamaya başladı. Futbolcular, şarkıcılar ve yemekte

bulunan diğer kişiler de göz yaşlarını tutamadı. Çınar, 4 sene önce eşinden ayrıldığını, sokakta kaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bana konteyner ev oldu, bana saray gibi geliyordu. Sonra bir gün 'buradan çıkacaksınız' dediler. Bizim gidecek yerimiz yok. Okul tatiline kadar bize süre verdiler. Allah rızası için hepinizden yardım istiyoruz. Oradaki tüm aileler adına yardım istiyoruz. Dört ay elektriksiz kaldık. Herkesin saçına bit düştü. Herkes bizimle dalga geçiyordu. Öğretmenler bizi çağırıyordu, 'çocuklarınız buradaki çocuklara da bit bulaştırıyor' diye. Nereye gidebilirdik. Herkes bizi dışladı. Allah razı olsun Rojin hanım bize destek oldu."

Yasemin Merçil de Fenerbahçe Kulübü olarak bu olaya parmak basmak istediklerini vurgulayarak, "Bir sivil toplum örgütü olduğumuza inanıyoruz. Bizim

hedefimiz sadece spor değil. Biz, toplumun her köşesindeki insanlara el uzatmak istiyoruz. Kamuoyunun, devlet büyüklerinin, Türkiye'nin ileri gelenlerinin, herkesin dikkatini çekmek istedik. Orada bir dram yaşanıyor ve hala devam ediyor. Herkesin yardımı ve desteğini istiyoruz" şeklinde konuştu.

12 yaşındaki depremzede Serhat Turgut ise, "3 yıl konteyner kentte oturduk. Elektrikleri kesilince protesto ettik. Şarkıcı Rojin ablamız bizi İstanbul'a getirdi. Eğlenmek, gezmek için değil, İstanbul'a sesimizi duyurmak için getirdi. Fenerbahçeli futbolcuların yanına geldik. Onlardan yardım etmelerini, bize ev vermelerini istiyoruz. Konteyner kentte elektriklerimiz yok, ders çalışamıyoruz. Belediye bize soba verdi ancak zehirleneceğiz diye korkuyorduk. Annelerimiz bizi nefesleriyle ısıtıyordu. Biz ev istiyoruz, başka bir şey değil" dedi.

Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi, İstanbul'a gelen çocuklara ev sözü verdi.

Depremzede çocuklar yarın Van'a dönecek.

ud (ud)