BASKETBOL Ligi'ndeki ilk sezonunda başarılı olan Uşak Sportif'in yıldızlarından Miha Zupan, Dünya Şampiyonası'nda forma giyecek. Uşak ile sözleşme yenileyen 2.05'lik uzun forvet, İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek FIBA Dünya Şampiyonası'nda Slovenya formasıyla mücadele edecek.
Doğuştan işitme engeli bulunan ve Avrupa'da basketbolu en üst düzeyde oynayan engelli sporcu 32 yaşındaki uzun forvet, Uşak Sportif'in 11 Ağustos'ta başlayacak yeni sezon hazırlıklarına da geç katılacak. Yalnız yüzde 5 duyabilen Zupan, özel kulaklığı sayesinde duyma oranını yüzde 80'e çıkarıyor. Tecrübeli basketbolcu geçen yıl 9 sayı, 3.6 ribaund ortalamasıyla oynadı.
2010'DA RAKİP OLDU
Miha Zupan'ın formasını giydiği Slovenya Milli Takımı, 2010'da ev sahipliği yaptığımız Dünya Şampiyonası'nda ay- yıldızlı takımımıza elendi. Şampiyonada B Grubu'nu ABD'nin ardından ikinci tamamlayan Slovenya, 2'nci turda Avustralya'yı yendikten sonra A Milli Takım'a çeyrek finalde 95-68 mağlup olarak şampiyonaya veda etmişti.

FOTOĞRAFLI