TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, takımının UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Legia Varşova karşısında 2-0'lık galibiyete memnun kaldığını söyledi.
HACIOSMANOĞLU: "GÜVENİMİZ TAM"
Kulüp Başkanı Hacıosmanoğlu, Legia Varşova galibiyetine sevindiğini belirtti. Başkan Hacıosmanoğlu, takım olarak Süper Lig'de de daha üst noktalarda olabileceklerini vurguladı, "Teknik heyete ve futbolcularımıza güveniyoruz. Futbol olarak ise beklentileri yüksek bir camiaya sahibiz. Zamanla her şey daha iyi olacak" dedi.
AJANTAJ YAKALADI
Legia Varşova’yı perşembe akşamı zorlu geçen 90 dakika sonunda mağlup ederek 7 puanla zirveye çıkan Trabzonspor, grubunda önemli bir avantaj yakaladı. Grubun favorisi olarak gösterilen Lazio'da deplasmanda Apollon Limassol ile 0-0’lık skorla berabere kalarak 5 puanda kaldı. Ancak Apollon Limassol’un da bu beraberlikle grupta yarışa ortak olması dengeleri değiştirdi. Teknik direktör Akçay, 8 ila 10 puan toplayan bir takımın gruptan çıkabileceğini söyledi.
Bu arada Akçay yönetimindeki Trabzonspor bu sezon Avrupa Ligi’nde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alarak önemli bir başarıya imza attı. Bordo mavililer söz konusu 20 gole karşın kalesinde 7 gol gördü.
"HUNHARCA TEKME ATANA CEZA YOK MUSTAFA’YA 3 MAÇ"
'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ise Mustafa Yumlu’ya Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza vermesine tepki gösterdi. Köksal Güney, her takıma standartlara uygun davranılması gerektiğini belirtirken şöyle konuştu:
"Bizim isteğimiz adaletsizlik olmasın, herkese eşit muamele edilsin. Hakem hatası olabilir, buna lafımız yok. Ama bu hatalar herkese eşit olmalı. Hakem yönetimlerinin standart olmaması herkesin tepkisini çekiyor. Federasyon şiddet olmasın diye maçları gündüz oynatalım, diyor ama bana göre şiddetin bununla hiç alakası yok. Şiddeti önlemenin yolu UEFA kurallarının uygulanması ve standartların sağlanmasından geçiyor. Hatalarda da standart olursa kesinlikle şiddet olmayacaktır. Tüm kararlar standart olarak verilsin. Maçlara fazla seyirci gelmemesinin en önemli nedenlerinden birisi de futbola inancın kalmayışı. Taraftarlar, (Sonucu belli olan bir maça niye gideyim) diyor. Bir futbolcu milletin gözü önünde rakibine hunharca tekme sallıyor ama sarı kart bile görmüyor. Mustafa rakibinden sıyrılmak için kolunu sallıyor, 3 maç ceza. Mustafa’ya kart gösterebilir. Biz hakem hatalı demiyoruz ama tüm kararların keşke bir standardı olsa. Bakın o zaman futbolda şiddet nasıl azalıyor. Böyle giderse insanların tahammül gücü azalacak ve şiddet olayları daha çok artacak."
AKÇAY’DAN OYUNCULARINA: "KADİR ÖZCAN SİZİNLE GURUR DUYMUŞTUR"
Legia Varşova karşısında alınan 2-0’lık galibiyetin ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik eden teknik direktör Mustafa Akçay, futbolcularına, "Rahmetli Kadir Özcan, sizinle gurur duymuştur. Onu çok iyi uğurlandınız. Sizinle gurur duyuyorum" dedi.
PROTESTOLARA KIRILMADI
 Zaman zaman duygulu anlar yaşanan soyunma odasında büyük bir sevinç yaşandığı, Akçay'ın Legia Varşova maçında taraftarların oyuna müdahale etmekte geciktiği gerekçesiyle taraftarların kendisine gösterdiği protestolara kırılmadığını söylediği ve, "Onlar bu takımın sahipleri. Tabi ki eleştirebilirler ama oyunculara sahip çıkmalılar" dediği öğrenildi.
JANKO: "BANA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Trabzonspor’un Avusturyalı forvet oyuncusu Janko, perşembe akşamı Legia Varşova ile oynanan maçta uzun bir aradan sonra gol atmanın sevincini yaşadı. Teknik direktör Akçay’ın bu süreçte kendisine hep destek olduğunu söyleyen Janko, "Takım arkadaşlarım kötü günlerimde hep yanımda oldu. Bende dün akşam attığım golle bana güvenenleri mahcup etmediğimi düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
ONUR: "TARAFTARIMIZ TRİBÜNLERİ DOLDURMALI"
Takımının Legia Varşova karşısında aldığı galibiyete yaptığı kurtarışlarla ciddi katkı yapan kaleci Onur, taraftarların ilgisizliğinden yakınırken şöyle dedi:
"Takım halinde yakaladığımız ve kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Gruptan çıkma adına çok önemli bir avantaj yakaladığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da böyle devam ederiz. Trabzonspor olarak bizim taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Bazı boşluklar vardı tribünlerde. Bir dahaki sefere olmayacağını düşünüyorum."
YEREL GAZETELERDE COŞKU VE KADİR ÖZCAN VURGUSU
Trabzonspor’un Legia Varşova galibiyet yerel gazetelerde geniş yer buldu. Vefat eden efsane futbolcu Kadir Özcan’ın bu galibiyetle en iyi şekilde uğurlandığına vurgu yapan gazeteler futbolun ise gelecek için umut vermediğini yazdı. Taka Gazetesi, "Rahat uyu efsane" ve "Hayaldi gerçek oldu" başlıklarını atarken Kuzey Ekspres Gazetesi, "Avrupa’nın lideriyiz" başlığını kullandı. Günebakış Gazetesi, "Kadir baba, Varşova’yı da devirdik" başlığıyla vefat eden Kadir Özcan’a galibiyeti armağan ederken Karadeniz Gazetesi de, "Huzur içinde yat Kadir hoca, gözün arkada kalmasın" başlığını attı. Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi ise, "Efsaneye selam olsun" ve "Yenilmez armada vız geldi Varşova" başlıklarını attı.