Ercan ATA/ANKARA, () - TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hafta sonu yapacakları Fenerbahçe maçına ilişkin, "Bizim kimseye özel bir uygulama yapmamız söz konusu değil. Olağanüstü bir durum varmış gibi gösterip kendine özel güvenlik isteyen insanlar, Trabzon'un medeni bir şehir olduğunu unutuyor. Orada olağanüstü özel güvenlik istemeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına katılan Hacıosmanoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bordo mavili takımın hafta sonu Fenerbahçe ile yapacağı maçta olağanüstü hal varmış gibi gösterilmesine tepkisini dile getiren Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye liginde bu maçlar çok oynanıyor. Önümüzdeki haftada sadece Trabzon maçı oynanmayacak. Bunu çok abartmaya, çok önemli hale getirmeye, olağanüstü hale getirmeye gerek yok. Trabzon, gelen düşmanını dahi misafirperver ağırlayıp gönderen medeni bir şehir. Bugüne kadar hep bu maçlar öncesinde provokasyon nasıl yaparız, ortamı nasıl gereriz, gerilimden nasıl faydalanırız diye uğraşıyor insanlar, ama bizim dönemimizde böyle olmayacak. Fenerbahçe, Trabzon'a gelip oynar ve gider. Hem kendilerinin, hem de yandaşların verdiği demeçlere, herkese verecek cevabımız var. Maç geçtikten sonra gerekli cevapları herkese vereceğiz. Fenerbahçe'nin olay çıkar endişesiyle Rize'de kalmasını bir manipülasyon olarak algılıyorum. Trabzon'dan çıkıp Rize'ye kadar bir sürü Trabzon'un ilçesinden geçeceksiniz. Güvenlikten bahsediyorsunuz, bu iyi bir yaklaşım değil. Havaalanından çıktıktan sonra da 5 dakikada otele gidiyorsunuz. Orada sizi Trabzon şehri ağırlar. Sonra da maçınızı oynar gidersiniz. Trabzon 95-96 yıllarında şampiyonluğu kaybettiğinde aynı baskıyı kurmuşlardı. Hatırlarsanız seyirciler orada Trabzon'u yenip, şampiyon olan takımı alkışlamıştı. Bu şehir üzerine kimse oyun oynamaya kalkmasın, gerek kulüp olarak gerek de Trabzon şehrini yönetenler olarak yarın Trabzon'a gideceğim. Vali ve emniyet müdürü ile görüşmelerimiz olacak. Trabzon'da olağanüstü bir hal varmış uygulaması yaratmak, Trabzon'da tepki çıkmasını sağlamaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Trabzon halkı elbette ki bu ayak oyunlarına, provokasyonlarına gelmeyecek. Bizim tek derdimiz var, kamuoyunu germeden, Trabzon insanının da gerilmesine müsaade etmeden, iki takımın da futbol oynaması. Trabzonspor'un hedefi her zaman olduğu gibi oradan galip çıkmak. Trabzon'da olağanüstü hal ilan edilecek bir durum söz konusu değil. Baskıyı sahada oynayan futbolcuların kurmasını bütün şehir olarak arzu ediyoruz. Trabzonspor taraftarının da bu provokasyonlara gelmemelerini özellikle rica ediyorum."

"Fenerbahçe yöneticileri ağırlanacak mı" sorusuna ise Başkan Hacıosmanoğlu, "Biz Trabzon'a gelen herkesi ağırlıyoruz. Özellikle Anadolu kulüpleri bizim kardeş kulüplerimiz ve ağırlıyoruz. Bizim kimseye özel bir uygulama yapmamız söz konusu değil. Trabzon'da olağanüstü bir durum varmış gibi gösterip, kendine özel güvenlik isteyen insanlar, Trabzon'un medeni bir şehir olduğunu unutuyor. Orada olağanüstü özel güvenlik istemeye kimsenin hakkı yok" yanıtını verdi.

ea (os)