TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Feerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e ağır eleştirilerde bulundU.
“KAMUOYU YALANCI BAŞKANIN YALANINI BİR KEZ DAHA GÖRECEK”
Başkan Hacıosmanoğlu, tesislerde basın açıklaması düzenledi. Basın mensuplarından soru almayan Başkan Hacıosmanoğlu, "Avrupa’dan iyi futbol oynamadan elenerek karşınıza çıkmayı arzu etmezdim. Trabzonspor sevdalıların bizleri bağışlamasını istiyoruz" diyerek başladığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Şike sürecindeki pislikleri örtmek için uydurdukları yalanlara önce kendileri inanan, sonra da algı yaratıp kamuoyunu inandırmaya çalışanlar, Trabzonspor’un temiz tarihine acaba nasıl gölge düşürürüzün hesabını yapıyorlar, kendi pisliklerini örtmenin endişesini yaşıyorlar. Malumunuz şahıs Trabzonspor’un mali yapısıyla ilgili kendi inandıkları yalanları, kamuoyuna inandırmaya çalışıyor. Bizim görev yaptığımız süre içinde 80 milyon TL para bulduğumuzu söyleyerek bu paranın nereden bulunduğundan, hangi siyasiler tarafından Trabzonspor’a aktarıldığından bahsediyor. Şimdi kamuoyu böylesine önemli bir kulübün yalancı başkanının yalanını bir kez daha görecek. Bu kulüp borsaya açık, girdisi çıktısı belli olan bir şirket."
"80 MİLYON TL BULSAYDIK KULÜBÜN FAİZLİ BORCU BİTERDİ”
Başkan Hacıosmanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Geldiğimiz günden bu yana sabit gelirlerinin dışında Trabzonspor'a bulmuş olduğumuz kaynaklar vereceğim rakamlardır. Bunların 9 milyon 800 bin lirası Trabzonspor sevdalılarının, bizlerin ve geçmişte ilişkili olduğumuz iş adamlarından aldığımız bağışlardır. Yine sabit gelirlerin dışında bizim geldiğimiz süre içerisinde sponsorluklardan elde ettiğimiz gelir ise 8 milyon 800 bin 70 liradır. Trabzonspor sevdalıları ve bizim dostlarımızdan geri ödemek şartı ve faizsiz olarak aldığımız miktar 9 milyon 550 bin liradır. Yani bunların toplamı 28 milyon 200 lira yapıyor. Şimdi 80 milyon nerede, 28 milyon nerede? Ligimizin çok önemli bir kulübünün başkanının bu konuda nasıl yalan söylediğini kamuoyu ile paylaşmak için bu toplantıyı yaptık. Burada ulusal basında bir ahlak sınavındadır. Bu yalancıların yalan ifadelerini manşet yapanlar, bu gerçekleri yarın nasıl manşet yapacaklar onuda göreceğiz."
"HIRSIZ HERKESİ KENDİSİ GİBİ SANIR"
Başkan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un tarihinde hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmadığını vurgularkan de şu iddialarda bulundu:
"Bu muhterem zatın yalanları yine devam ediyor ve (Trabzonspor'un hiçbir başarısı yokken oyuncuları nasıl transfer etti, transferler devlet tarafından yapıldı) diyor. Hırsız herkesi kendisi gibi sanır. Bu işleri çok iyi becerdikleri için bizi de öyle sanıyorlar. Devleten de siyasetten de yardım görmedik. Sadece Trabzonspor'un kendi ismiyle, markasıyla ve bizim girişimimizle kulübe maddi yardım topluyoruz. Borsaya açık bir şirket olduğumuz için bu ekonomik bilgilerin hepsi zaten var ama art niyetli olursanız bunları söylersiniz. Bizim dönemimizde transfer edilen Bosingwa ve Malouda'ya bonservis parası vermedik. Sadece maaşlarını ödüyoruz. Aykut Demir'i Gençlerbirliği'nden 2 milyon 900 bin Euro'ya aldık, şu ana kadar da 1 milyon 900 bin lirasını ödedik. 1 milyon Euro borcumuz var, onun da günü geçti. Ama İlhan Cavcav başkan bize anlayış gösteriyor. Alexandru Bourceanu'nun ise 600 bin Euro'sunu ödedik. Trabzonspor gibi bir takımın bu paraları verecek gücü vardır."
"HANGİ İŞADAMLARI NEYİN KARŞILIĞINDA ÖDEDİ" 
Başkan Hacıosmanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizde soru sormak istiyoruz. Bizim elimizden şampiyonlukları çaldıkları sene oyuncuları kaçtı. O oyuncular kaçıp gittikten sonra ekonomik sıkıntı içerisindeyken aldıkları oyuncuların onlarca milyon lira paralarını hangi iş adamları, neyin karşılığında ödedi. Bunları kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz. Bizim yaptığımız transferlerin toplamı 5 milyo Euro'yu dahi bulmazken, onlar, (Bu paraları nereden buldular?), bunu açıklasınlar. Bize bu atıfta bulunanlar, kendileri bu süreci böyle yürüttükleri için (Acaba bunlarda böyle mi yapıyorlar?) diyorlar. Ama biz sizin gibi olamayız. Trabzonspor bugüne olduğu gibi bundan sonra da temiz yaşayacak."
"ONLARIN LEHİNE OLAN HAKEM HATALARINI DİLE GETİRMEDİLER"
Başkan Hacıosmanoğlu, şampiyonluk yarışında olmadıklarını hatırlatırken de şunları söyledi:
"Ancak bu insanlar  yarışta puan kaybetmeye başlayınca, son zamanlarda bir iki ufak hata olunca, federasyon ve kurullarından şikayet etmeye başladılar. Ama bugüne kadar onların lehine olan hakem hatalarını dile getirmediler. Oysaki bizim maçlarımıza baktığınızda aleyhimize yapılan hakem hataları onlarınkine göre on kat fazladır. Herhalde UEFA ve FIFA'dan onlara gelecek olan yaptırımın endişesi dolayısıyla federasyon ile kanka oldukları için bugün farklı açıklamalar yapma ihtiyacı hissediyorlar."
"BAĞLI OLDUĞUNUZ KURULLAR SİZE LAYIK OLDUĞUNUZ CEZAYI VERİP, LAYIK OLDUĞUNUZ YERE GÖNDERECEK"
Başkan Hacıosmanoğlu'nun basın açıklaması şöyle devam etti:
"Bugün federasyona da güvenmeyip bu kurullarada paralel yapının kurulları diyorlar. Bu kurullar yıllardan beri size hizmet ediyordu. Bizim çalınan şampiyonluğumuzu tescilleyip size verenlerde bu kurullar. Tapelerde 7'ye 5, 6'ya 4 sözlerini de söyleyenler sizlersiniz. Dün size hizmet edenler ne olduda hizmet edemez duruma geldi? Ya da FIFA ve UEFA'nın korkusu mu sardı sizleri? Ağır cezalar geleceğinin haberini mi aldınızda, (Eğer bu adaletsiz düzen değişmezse ligden çekiliriz) diyorsunuz. Ligden çekilmezseniz de belki TFF'yi kurullarıyla ayarladınız, size ceza vermedi. Ama sonuçta bağlı olduğumuz kurullar size layık olduğunuz cezayı verip, layık olduğunuz yere gönderecektir. Bundan hiçbir endişeniz olmasın."
"SİZİN FEDERASYONA KARŞI GELME GİBİ BİR ŞANSINIZ YOK"
Başkan Hacıosmanoğlu, sert ifadeler kullandığı açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz bu federasyonunun başkanı, yöneticileri ve kurullarına adaletsiz düzenin temsilcileri oldukları için yıllardan beri karşıyız. Ama sizin federasyona karşı gelme gibi bir şansınız yok. Çünkü siz paralelden bahsediyorsanız, bu federasyonun başkanı, yöneticileri ve kurulları ile paralel hareket ettiniz, kendi çıkarlarınıza hizmet ettirdiniz. Futbolun bağlı olduğu yurt dışındaki kurullardan her halde tehlikelinin işaretini aldınız ki bugün konuları farklı mecralara çekmeye çalışıyorsunuz." 
"BU PİSLİĞİN İÇERİSİNDE HANGİ MÜCADELEYİ VERİRSENİZ VERİN SİZE YARDIM EDENLERLE O PİSLİĞİN İÇERİSİNE GÖMÜLÜP GİDECEKSİNİZ"
Başkan Hacıosmanoğlu, son olarak tek dertlerinin temiz tarihlerini korumak olduğunu ifade ederken de şöyle dedi:
"Ama siz bu pisliğin içerisinde hangi mücadeleyi verirseniz verin, size yardım edenlerle beraber o pisliğin içerisine gömülüp gideceksiniz. Trabzonspor'u siyasetle paralel göstermeye çalışan bu zatı muhterem unutmasınki ne bizden önce ne de bizim dönemimizde kulübümüz hiçbir siyasi yardım görmemiştir. Ama sizlerin siyaseti nasıl kullandığınızı yanınızdaki sahte melekler ve şeytanlarla Trabzonspor'un şampiyonluğunun çalındığında bütün güçlerinizi kullanarak nasıl menfaat elde ettiğinizi bu kamuoyu çok iyi biliyor. Biz temiz ve adaletli Türk futbolu adına her zaman doğruları istedik, bundan sonrada doğruları istemeye devam edeceğiz. Türk futbolunu yönetenler, böylesine bir pisliği örtbas ederek nereye kadar gideceklerini anlamadan Türk futbolunu uçuruma götürdüklerini herhalde yavaş yavaş anlıyorlar ki onlarda yandaşlarıyla panik halindeler. Trabzonspor'un haklı olduğu bu davada hem yurt içi, hem de yurt dışı girişimlerimizle çok yakın zamanda Trabzonspor sevdalılarının beklediği sonucu namuslu Türk futbolu paydaşlarımızla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF