Sercan SAPANATAN, İstanbul- Kansersiz Yaşam Derneği tarafından düzenlenen "Kanserde Erken Teşhis Yaşa-TIR" projesinin lansman ve yardım gecesine spor camiasından çok sayıda isim yer aldı.

Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus'da gerçekleştirilen geceye Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat, Eski Milli kaleci Rüştü Reçber, TFF eski Başkanı M.Kemal Ulusu, çok sayıda kulüp yöneticisi ve futbolcular eşleriyle birlikte katıldı.

Yönetici ve futbolcular gecede yaptığı bağışlarla Kansersiz Yaşam Derneği'ne önemli katkıda bulundular. Geceye katılan TFF eski Başkanı Kemal Ulusu 'ya verdiği röportajda TFF'ye yüklendi. Hakemlerin genel performansını ve Kasımpaşa-Beşiktaş maçını da yorumlayan Kemal Ulusu, hakem Barış Şimşek için ''Maalesef üzülerek söylüyorum ama hakem çok kötü bir yönetim gösterdi'' dedi ve ekledi: ''Affedilir gibi bir hata değil ''

Kemal Ulusu sözlerine şöyle devam etti:

''Hakem Barış Şimşek topu görüyor , bakıyor ama o anda düdüğünü çalmıyor ve kuralı uygulamıyor. Yani bunlar şans mı bilmiyorum ama hep Beşiktaş'ın başına geliyor. Ben bugün Sayın Fikret Ormanı da dinledim. Fikret Bey dersine çok iyi çalışmış, çok iyi incelemiş. Gerçekten de maçtan hemen sonra MHK'dan açıklama gelmesi, hakemin gözlemciye raporunu hemen vermesi , sonra o sahaya atlayan kişi ile ilgili her yerden fotoğraf ve bilgi yayılması gerçekten enteresan. Bunlar bir anda nasıl oldu ? Nasıl bir organizasyon diye şüphelenmiş bence de haklı. Bende aynı düşünceleri düşünüyorum. Yalnız şu var TFF'nin sayın başkanının artık bu görevde kalması çok yanlış. Maça gidemeyen bir TFF başkanı mı olur ? Dün TFF Başkanının o maçta olması gerekirdi. O maç lig ikincisi ve üçüncüsünün maçı , derbilere zaten gidemiyor böyle bir Federasyon Başkanı olmaz. Futbolda otorite yok '' Konuşmasında MHK Başkanı Zekeriya Alp de değinen Kemal Ulusu ''Zekeriya Alp'in alabileceği bir karar yok tabii. Burada Federasyon'un kararı çok önemli. Gözlemci raporu Federasyona gidecek disiplin kurulu ve hukuk kuruluda buna göre bir karar verecek. Ben Zekeriya Alp için çok üzülüyorum. Hakem camiasında hiç birlik yok '' Kasımpaşa- Beşiktaş maçının tekrarı olması gerekiyor mu ? ''sorusuna ise net bir cevap ile ''Bence olması gerekiyor. Yani hakikaten çok enteresan bir durum. Şimdi hakemin raporu bu durumda çok önemli o rapora göre maç tekrarlanır ama Barış Şimşek kendini kurtarmak için bir rapor verdi onun verdiği rapor ile tekrar olmaz. Ama TFF o raporun , o kararın ne derece doğru olduğunu iyi tespit etmesi lazım. Hollanda Federasyonunun bu duruma örnek olması lazım. Orda da hakemin verdiği kararlar inceleme sonucu iptal edilmişti'' dedi. Fernandes olayına da değinen eski TFF Başkanı ''Şimdi o sahada bir kişi çıkıyor, gidiyor bir futbolcuya saldırıyor ve hiçbir güvenlik görevlisi müdahalede bulunmuyor. Böyle bir şey kabul edilemez . Müthiş bir güvenlik zaafiyeti var. Bu adamı sahanın içine girene kadar nasıl yakalayamazlar nasıl olur böyle bir iş ? Beşiktaş- Galatasaray maçında ise aynı benzer olayda güvenlik görevlileri hemen müdahale etmişlerdi. Bu olaylar Türk Futbolu için gerçekten kötü ama bu olaylar hep nerden geliyor baştan geliyor. Başta otorite zayıf olursa bu işler böyle devam eder. Tek çözüm Sayın Demirören'nin bu işi bırakmasıdır. Devam ederek hem ailesini hem de kendisini yıpratıyor. Bence en mantıklısı ki bugün Beşiktaş başkanı Orman'da kendisini kibarca istifaya davet etti. Bence sayın başkan Fikret Orman konuşması çok başarılı idi , kendisini kutluyorum. Özetle Türk futbolunda büyük bir kaos var ve bu kaosun giderilmesi için bu devre arasında Sayın Demirören'in seçim kararı alması gerekiyor" SS (UD)