İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 2014 FIBA Dünya Kupası kura çekimi için Barcelona kentinde bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, 'nın sorularını yanıtladı.

Başkan Turgay Demirel, şanslı bir gruba düştüklerini vurgulayarak, bu fırsatı değerlendirmek istediklerini söyledi.

İyi bir çalışma programı ile bu organizasyona hazırlanmak gerektiğine işaret eden Demirel, ABD'yi saymazsak diğer takımlarla zorlu maçlar yapacaklarını ancak, Türkiye'nin gruptaki diğer rakiplerine oranla görünüşte şansının daha yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, özellikle Yeni Zelanda'ya dikkat etmek gerektiğini de hatırlatarak, "Avrupa kıtasından Ukrayna ve Finlandiya'ya karşı oynayacağız. Dominik Cumhuriyeti'ni de unutmamak gerekir. NBA'de oynayan oyuncuları ile başarılı sonuçlar aldılar. Yeni Zelanda'nın ise bir dünya dördüncülüğü var. Rakiplerimizin hepsini ciddiye alıyoruz" dedi.

Turgay Demirel, 'Hedefimiz nedir?' sorusuna, "Türkiye Basketbol Milli Takımı işe önce dünya dokuzunculuğu ile başladı, daha sonra altıncılık elde ettik ve Türkiye'deki şampiyonada ise dünya ikincisi olduk. Buradaki hedefimiz ilk turu iyi bir yerde bitirerek çeyrek final ve yarı final karşılaşmalarına iyi takımlarla oynayarak yolumuza devam etmek. İspanya'daki şampiyonada ilk dörde kalırsak bu iyi bir hedef olur" yanıtını verdi.

Başkan Turgay Demirel son olarak, Türkiye'nin gerek İndianapolis, gerek Japonya, gerekse de Türkiye'deki organizasyonlarda bulunarak şampiyonaya renk kattığına dikkat çekerek, Türkiye'nin İspanya'daki şampiyonada bulunmakla hakkettiği yeri bulduğunu, bunu sadece kendisinin değil FIBA yetkililerinin de söylediğini ifade etti.

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ise, kurayı aynı başkan Demirel gibi şanslı bulduğunu vurgulayarak, Avrupa'dan Ukrayna ve Finlandiya'yı yakından tanıdıklarını, diğer Avrupa takımlarına oranla daha zayıf ekiplerin gruplarında bulunduğunu söyledi.

Erdenay, ABD'nin grubun lideri olarak görebileceklerini, amaçlarının ise ABD'nin ardından ikinci sırayı almak olacağını dile getirdi.

Finlandi'ya son Avrupa Şampiyonası'nda yenildiklerini de hatırlatan Erdenay, ancak bunun tekrarı yaşanacağını sanmadığını belirtti.

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay sözlerini ABD'nin İspanya'ya güçlü bir takım ile geleceği sözü verdiğini, bu bağlamda şampiyonanın güzel karşılaşmalara sahne olacağına dikkat çekti. MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD / mç(gh)