İKİNCİ yarıya pazar günü sahasında oynayacağı Kayserispor maçıyla başlayacak olan Sivasspor'un bugünkü antrenmanına yeni transfer Brezilyalı golcü Pedro Oldoni'de katıldı.
Ligin ilk yarısını 5'inci sırada tamamlayan Sivasspor'un teknik direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleştirdiği antrenman, top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenmanda yeni transfer Pedro Oldoni, fiziğiyle dikkati çekti. Kırmızı beyazlıtakım, daha sonra bir süre kondisyon depoladı. Pas çalışmasının ardından Ziraat Türkiye Kupası maçında oynayan futbolcular antrenmandan ayrıldı. Diğer oyuncular ise yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Hafif sakatlıkları bulunan John Utaka, Ziya Erdal ve Eren Aydın takımdan ayrı düz koşu yaptı.
"BULUNDUĞUMUZ KONUMU KORUMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Roberto Carlos, antrenmanın sonunda lige kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtirken şunları söyledi:
"Evimizde bir maç oynayacağız ve bulunduğumuz iyi durumu korumak içinde elimizden gelen en iyi oyunu oynayacağız. İlk yarıda göstermiş olduğumuz başarıyı, devam ettirebilmemiz için takımımıza bazı takviyeler yaptık. Pedro aramıza yeni katıldı. İyi bir geçmişle ve iyi bir kariyerle geldi. Oynadığı bütün kulüplerde iyi başarılar göstermiş bir arkadaşımız. Umuyoruz, Sivasspor'da başarılarımıza yardımcı olacak."
GROSİCKİ TAKIMDAN AYRILDI
Öte yandan Sivasspor'da sezon başından beri forma şansı bulamaması nedeni ile takımdan ayrılmak isteyen Kamil Grosicki'ye izin verildi. Grosicki'nin bir Fransız kulübü ile görüştüğü öğrenildi. Roberto Carlos, Polonyalı orta saha oyuncusu Kamil Grosciki'nin takımdan ayrılması ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine şöyle konuştu:
"Geldiğim zaman, artık Sivasspor sadece futbolcu almayacak futbolcu da satacak demiştim. Çünkü bu büyük kulüpler için normal bir olaydır. Büyük kulüpler futbolcu da satar. O yüzden şu anda da ilk yarıda göstermiş olduğumuz başarıdan dolayı Sivasspor bugün oyuncularına teklifler alıyor. Tekliflerini değerlendiriyor ve bazı oyuncularını uygun şartlarda satabiliyor. Grosicki'ye bugüne kadar Sivasspor'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. 3 yıldır buradaydı, kendisi iyi bir oyuncu. Kendisi içinde iyi bir fırsat oldu. Umarız Grosciki'nin başarıları gittiği yerlerde de devam edecek."
PEDRO MUTLU
Bu arada 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı golcü Pedro Oldoni, transferini gerçekleştirenlere teşekkür etti, "Şu anda çok mutluyum. Çok iyi bir kulübe geldiğimi biliyorum. Ve yapmış olduğum çalışmalarla, oyunumla bana sundukları bu imkanının karşılığını onlara en iyi şekilde vermeye çalışacağım" diye konuştu.