Siyamend KAÇMAZ, MOSKOVA-

Sezonun bitimiyle birlikte transfer gündeminde adı sık sık Türk takımları ile de anılan Spartak Moskova'nın Türk asıllı Alman oyuncusu Serdar Taşçı, transfer düşünmediğini söyledi.

Soma'da yaşanan felaket için çok üzgün olduğunu söyleyerek söyleşiye başlayan Taşçı, "Olayı televizyondan gördük. Çok üzücü bir olay, orada vefat eden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. İçerde olanlar var deniyor, onlar inşallah Allah'ın izniyle kurtulurlar. Tabi ki çok üzücü bir olay. Takım arkadaşlarımda gelip sordular. 'Daha çok bilgin var mı' diye, bende olayı kısaca anlattım, onlarda üzüldü. İnşallah geri kalanlar kurtulur. Yaralı olanlara acil şifalar vefat edenlere de baş sağlığı diliyorum" dedi.

Bu sene Rusya'daki ilk senesi olduğunu ve henüz bir şey gösterme şansı olmadığını belirten Taşçı şöyle devam etti:

"İlk senem dediğim 2-3 ay diyelim. Çünkü 6-7 ay sakattım. Çok bir şey gösteremedim yapamadım. Onun için 3 sene daha kontratım var burada. Şu anda bir düşüncem yok transfer için. Rusya'da şu anda mutluyum. Gerçi çok fazla bir şey yapamadım. 7 ay sakattım, başta İtalya'da geçirdim bu rehabilitasyonu, sonra Rusya'ya geldim. Onun için daha tam Rusya'ya gelmiş gibi sayılmam. İnşallah gelecek sene sakatlığım olmadan yeni bir transfer gibi olurum.

Futbolcu için sahalara yeniden dönmek güzel bir duygu. Çünkü hiçbir futbolcu sakat olmak istemez. Bende sezon başlarında iki ameliyat geçirdim. İşte 6-7 ay sahalardan uzak kaldım. Biraz zor bir sezon oldu benim için çünkü kariyerimde ilk defa ameliyat oldum. Küçük sakatlıklar hep oluyor futbol içinde ama bu tür bir sakatlık hiç geçirmemiştim. Şimdi son iki hafta baştan oynamaya başladım yine. Sakatlığım yavaş yavaş geçmeye başladı. Sezon bitti artık. Allah'ın izniyle artık gelecek sezona hazırlanıyoruz."

Rusya liginin güçlü bir lig olduğunu da belirten Taşçı, şampiyonluğun son haftaya kaldığını ve üç takım arasında inanılmaz bir rekabetle sonuçlandığını belirterek, "Ben Bundesliga'da uzun bir süre oynadım. Biraz daha değişik Rusya ile karşılaştırınca. Ama yine de ilk üçün arasına girmek isterdik. Bu yarışta bizde olmak isterdik. Bu sene CSKA Moskova ipi göğüsledi. Onun için kutlamak lazım CSKA'yı. İnşallah gelecek sezon biz şampiyonluğa oynamak istiyoruz" diyerek transfer söylentilerine de son noktayı koymuş oldu.

Son haftası dün akşam oynanan Rusya Premier Ligi'nde Dinamo Moskova'yı ağırlayan Spartak Moskova, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak ligi 6.sırada tamamlayabildi. Serdar Taşçı, ilk 11'de çıktığı karşılaşmada 44 dakika sahada kaldı.

Son haftaya 61 puan ile lider giren CSKA Moskova ise 59 puanlı Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Başkent derbisi oynanırken her iki takımın kulağı da 60 puanla Kuban Krasnodar'a konuk olan Zenit karşılaşmasında idi. Zenit, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapatırken CSKA ve Lokomotiv ise başkent derbisinde ilk yarıyı golsüz bitirdiler. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısına golle başlayan CSKA Moskova, hem Lokomotiv'in moralini bozdu hem de bu defa Zenit'in kendi maçının sonucunu heyecanla takibe aldırdı. Ancak Zenit'in Lokomotiv'den beklediği gol haberi gelmeyince CSKA Moskova 1-0 kazandı ve 64 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi. 4-1 kazanan Zenit St. Petersburg ise 63 puanla ikinci, Lokomotiv Moskova ise 59 puanla 3. sırada tamamladı.

sk (ud)