SAMSUNSPOR Başkanı Emin Kar, "Ben bu kulüpte futbolcu olarak 2 şampiyonluk yaşadım. Başkan olarak da yaşamak istiyorum" dedi.
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor'un Başkanı Emin Kar, tesislerde basın toplantısı düzenledi. Ligde son 2 haftada Karşıyaka ve Manisaspor’u mağlup ettiklerini hatırlatan Başkan Emin Kar, geride kalan haftalarda oynadıkları maçlar içerisinde en zorlu rakiplerinin Manisaspor olduğunu söyledi. Manisaspor'un son 10 haftada kaybetmeyen bir takım olduğunu hatırlatan Başkan Kar, "Böyle bir takımı yendik ama sevincimizi tam olarak yaşayamadık. Bunun nedeni teknik dirketörümüzün basın toplantısında bana göre haklı, kimilerine göre haksız olarak söylediği birkaç kelimenin tamamen yöneticiler üzerinden çeşitli yerlere çekmeye çalışmasıydı. 3-4 gündür de takım dağıldı, takım 2’nci devre sahaya teknik direktörsüzmü çıkacak, takımın parası yok yönünde söylemler konuşulmaya başladı. Böyle birşey yok" dedi.
Kendisinin 33 yıldır Samsunspor'un içerisinde olduğunu belirten Başkan Emin Kar, "33 yıldır Samsunspor’un para sorunu var ve bundan sonra da olacaktır. Sorunların üstesinden gelemezsek çekilmesini de biliriz. Yönetim kurulumuz böyle insanlardan kurulu. Hiçbir sorunumuz yok. Para problemimiz var ama bizler de bunları halletmek için buradayız. Ben ilk gün geldiğimde de söyledim. Benim bugün de param yok, giderken de olmayacak. Ama bu demek değildir ki futbolcuların ve personelin parasını ödemeyeceğiz. Yönetim olarak sıkıntılarımız var. Ama yönetici arkadaşlarım elini taşın altına koyup sorunları gidermeye çalışıyor. Futbolcu ve personelimize ödemelerinin bir bölümünü yaptık. Bu hafta başında da devam edecek" diye konuştu.
Kulübün tek sıkıntısının transfer olmadığını dile getiren Kar, "Kulübün bir sürü problemi var. 2001 yılından gelen borçlar var. Bunları söylüyorum ama insanlar anlamak istemiyor. Ben bunları söylediğimde 'Başkan yine ağlıyor' diyor. O zaman ağlamayan başkan gelsin. Gelsin genel kurulda aday olsun, alsın, ağlamadan, kimseye muhtaç olmadan kulübü yönetsin" dedi.
Transfer konusunda da bilgi veren Kulüp Başkanı Kar, "Şuanda mutlaka yapacağımız bir transfer yok. Ama önce mevcut arkadaşlarımızın sorunlarını halledelim, sonra oturup konuşuruz. Devre arasında 3-4 oyuncu ile yollarımız ayrılabilir, ayrılmayabilir de. Transfer tahtamız kapalı değil. Ekonomik durumumuz uygun olursa ve gerekirse transfer yapılabilir" diyerek şöyle devam etti:
"Ben bugüne kadar şampiyonluk kelimesi ağzıma almadım. Ama olmak istemediğim anlamına da gelmez. Ben futbolcu olarak burada 2 şampiyonluk yaşadım. Başkan olarak da yaşamayı elbette istiyorum. Ama gazetelerde yalan haberler, görüyorum. Hüseyin Kalpar’a inanılmaz paralar vermişiz. Gelsin o arkadaşlar, geçen yıllarda çalışan teknik direktörlöre verilenden az mı değil mi görelim. Ben bu tarz şeylerin neden ön plana çıkartıldığını anlamıyorum. Bizim takımımız iyi gidiyor. İyi oynamadığımız söyleniyor. Madem kötü oynuyoruz, nasıl kazanıyoruz. Zaman zaman kötü oynayabiliriz ama biz şuana kadar 27 puan almışız. Eğer Kahramanmaraşspor’u mağlup edersek bana göre hedeflediğimiz puanın 3-4 puan gerisinde kalacağız. O da Mersin İdmanurdu maçından kaynaklandı. Tarihimizde bir daha böyle bir maçla karşılaşmayız inşallah "dedi.