SPOR Toto Süpe Liginin 17'nci haftasında kendi sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk edecek olan Sivasspor karşılaşmanın hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı antreman ile başladı.
Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde yaklaşık 1,5 saat süren antrenmana izinli olan Aydın Karabulut, Aatif Chahechouhe sakatlıkları bulunan Ziya Erdal, Rafik Zoheir Djebbour katılmazken hafif sakatlıkları bulunan takım kaptanı Kadir Bekmezici ile John Chukwudi Utaka ise düz koşu yaptı. Dar alanda kısa paşlaşma ile başlayan antreman daha sonra istasyon çalışmaları ile devam etti. İdman yarı sahada yapılan çift kale maç ile sona erdi. Antreman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, "Ligin ilk yarısını yukarıda bitirmek için önemli bir müsabaka. Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Çok zorlu bir karşılaşma olacak ama kesinlikle kazanmamız gereken bir karşılaşma."dedi. YÖNETİMELE TRANSFER KONUSUNDA BİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI Son zamanlarda gazetelerde çıkan İbrahim Toraman ve Serdar Kesimal transferleri ile ilgili olarak sorulan soruya Roberto Carlos, "Ben transfer ile ilgili yönetime hiç kimsenin ismini vermedim. Transferlerle ilgili kimler gelecek, kimler gelmeyecek bu hafta sonuna doğru yönetimimizle oturup konuşacağız. Söz edilen iki isimde çok iyi futbolcular, ikisi de üst düzey futbolcular ama ne onlarla ilgili ne de başka oyuncularla ilgili şuana kadar hiç kimseye isim vermedim. Ama tabi isimleri yönetimimize söylenebilir oyuncular."dedi. Kamil Grosicki’yi Çaykur Rizespor’un istemesiyle ilgili soruya ise Carlos, "Kendisiyle net bir görüşme yapmadım. Görüştükten sonra karar verebilirim. Oyuncular nerede mutlularsa nerde mutlu olacaksa oraya gitmesi doğrudur. Sivas’ta mutlu değilse futbolcu nereye isterse oraya gidebilir."dedi. Gidecek ve gelecek futbolcular ile ilgili ise Roberto Carlos, "Şuan burada oynama şansı bulamamış başka yerde oynama fırsatı bulacak arkadaşlarımız varsa bunlar için en iyi yol neyse ona bakmaya çalışacağız. Yönetimimizle görüşerek kimler kalacak kimler gidecek ona bakacağız. Gereken mevkilere transferler yaparak ligi en iyi yerde bitireceğiz."dedi. KIZI DA ANTREMANI İZLEDİ Kızı Roberta Carlos’un antrenmanı izlemesine Roberto Carlos, "Noel bayramı nedeniyle kızım Brezilya’dan Sivas'a geldi. Kısa bir süre burada kalacak. Sivas'ı tanıma şansı bulacak."dedi. 
ÜMİT KURT İYİ BİR FUTBOLCU Akhisar Belediyespor maçında Ümit’in kırmızı kart görmesinin ardından aralarında geçen diyaloğa değinen Roberto Carlos, "Pozisyondan dolayı Ümit biraz sinirliydi. Sinirli bir şekilde sahadan çıktı. Benim yanıma geldiğinde kırmızı kart görmesinden dolayı benden özür diledi. Yoksa aramızda kesinlikle başka bir şey yok. Kasıtlı yapmadığını ve takımını 10 kişi bıraktığı için üzgün olduğunu söyledi. Yansıtılan gibi bir şey yok. Ümit iyi bir futbolcu, normal bir kırmızı kart ama alışmaması lazım böyle kırmızı kart görmeye."dedi.