SPOR Toto Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez müzesine götürmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Eurocup 2'nci tur I Grubu’ndaki 5’inci sınavında yarın Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm’ü ağırlayacak. Karşıyaka Arena’daki zorlu mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Camiayı sevince boğan Türkiye Kupası’nın salonda sergileneceği maçın bilet fiyatları 10 TL olacak.
Eurocup’ta adını son 32 takım arasına yazdırdıktan sonra 2. turda oynadığı ilk üç maçı kaybeden Pınar Karşıyaka, iç sahadaki Cantu galibiyetiyle az da olsa umutlandı. Karşıyaka’nın iddiasını sürdürmesi için Ulm ve önümüzdeki hafta konuk olacağı Nanterre’yi yenmesi şart. Antrenör Ufuk Sarıca, "Pes etmek karakterimizde yok. Kazanmak istiyoruz" dedi.
BATİSTA MANŞETLERDE
EUROCUP’ın resmi internet sitesi, Pınar Karşıyaka’nın NBA patentli yıldızı Estaban Batista’yı manşetine taşıdı. Batista’nın Cantu ile oynanan son maçta 30 sayı, 11 ribaundla kupada sezonun en iyi performansını gösterdiğini belirten haberde Uruguaylı oyuncunun 26.5 sayı ortalamayla 2. turun en skorer, 9.3 ribaunda en yüksek yüzdeye sahip ikinci ismi olduğuna dikkat çekti.
Siteye verdiği röportajda Anadolu Efes’te süre alamadığı sezonun ardından kiralık geldiği Pınhar Karşıyaka'da ritmini yakaladığını belirten Batista, antrenörü Ufuk Sarıca ve taraftardan da övgüyle bahsetti. Batista, "Ufuk Sarıca, kariyerimin en kötü zamanında bile beni isteyip güvendi. Taraftarımız müthiş artımız. Evimizde onlarla kendimizi güvenli hissediyoruz. Bize karşı oynamak zor" dedi. (YC/AÖ)