MERSİN'in ev sahipliği yaptığı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 'Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası' ödül töreni ile sona erdi.
Mersin Cimnastik Salonu'nda düzenlenen ve iki gün süren şampiyonada, 15 ilden gelen down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli 70 sporcu, ritmik ve artistik branşlarında dereceye girebilmek için ter döktü. Farklı branşlarda dereceye giren sporculara ödüllerini Federasyon Başkanı Birol Aydın verdi. Engellilerin sanılandan daha fazla şeyler başarabileceğini belirten Aydın, "Zihinsel engelli kardeşlerim artık hayatın her alanında olduğunu burada gösterdiler. Normal çocuklardan hiç bir farklı olmadan spor yapıyorlar. Yeter ki bize imkan versinler. Engelliler son yıllarda ülkemizde altın çağını yaşıyor. Önceki yıllar evlere kapatılan, bunlardan bir şey olmaz denilen çocuklar şu anda Mersin'de normal sporcular gibi atletizm Türkiye şampiyonasını yaptı. Engellilerin spor ile ne kadar mutlu olduklarını, huzurlu ve kendilerine geldiklerini görmüş olduk" dedi.
Erzurum'dan gelen otistik ikizler 10 yaşındaki Aliye Zeynep Bingül ve Murat Muhsin Bingül, farklı branşlarda toplamda 9 madalya alarak şampiyonaya imzalarını attı. Başarıları ile göze çarpan ikizler, şampiyonada ilgi odağı oldu.

İM(AP/AÖ) FOTOĞRAF