Wimbledon Tenis Turnuvası'nın dördüncü gününde tek erkeklerde Rafael Nadal, tek kadınlarda ise Serena Williams üçüncü tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Wimbledon Tenis Kulübü Kortlarında düzenlenen turnuvanın dördüncü gününde korta çıkan İspanyol Rafael Nadal, Çekoslovak Lukas Rosol'u 3-1 yenerek, Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nda üçüncü tura yükselen sporcu oldu.

Nadal, 2012 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yenilerek elendiği rakibine karşı oyuna temkinli başladı. Maça rakibinin servis oyununu kırarak başlamasına rağmen iki kez servis oyununu Rosol'a kaptıran Nadal, oyunda 5-4 geriye düştü. Oyunu istediği gibi rakip alana taşıyamayan ve hızlı hücuma kalkamayan Nadal, ilk seti 6-4 kaybetti.

İkinci sete servis avantajı ile başlayan İspanyol raket durumu 1-0 lehine getirdi. Rakibini "baseline" gerisine atma girişimlerinde başarılı olamayan Nadal , zor da olsa oyunu "tie-break"te (8-6) kazanarak setleri 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette Rosol'un servis oyununu erken kıran Nadal, bu avantajını iyi kullandı. Kendi oyununu "baseline" üzerine çekerek erken hücum yapan İspanyol raket, bu oyunu 6-4 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette fiziki üstünlüğünü ön plana çıkaran Nadal, erken pozisyon alarak yaptığı hücumlarla, set başında durumu 2-0'a getirdi. Arzu ettiği hücum organizasyonlarını iyi uygulayan Nadal, bu seti de 6-4 kazanmayı başardı.

Böylelikle Rafael Nadal 2 saat 50 dakika süren maçı 4-6, 7-6 (8-6 tie-break), 6-4 ve 6-4 sonuçlarla 3-1 kazanarak 3. tura yükselen sporcu olurken, 2012 yılında Wimbledon'da kaybettiği maçın rövanşını da almış oldu .

SERENA ZORLANMADI

Tek bayanlarda ise 1 numaralı seri başı Amerikalı tenisçi Serena Williams, 96 numaralı seri başı Güney Afrikalı tenisçi Casey Dellacqua'yı mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

Eski yıldızlarını kaybeden yeni jenerasyonunu yetiştiremeyen Güney Afrika'nın temsilcisi karşısında oyuna servis kırarak başlayan Williams, oyunun başında durumu 3-0 lehine çevirdi. Etkili servise dayalı oyunları ve agresif "return" vuruşları ile bu seti 6-1 kazanarak, setlerde durumu 1-0 lehine çevirdi.

İkinci sette de hücum üstünlüğünü elinde tutan Serena, rakibini erken domine ederek, bu seti de zorlanmadan 6-1 kazandı.

Böylelikle Serena Williams, 50 dakika süren maçı 6-1 ve 6-1'lık sonuçlarla 2-0 kazanarak 3. tura yükselen sporcu oldu.

İlk maçında tenis severleri oynadığı oyun ile hayal kırıklığına uğratan Williams , Casey Dellacque karşısında sergilediği oyun ile kendine inananlara karşı güven tazelemiş oldu.

Günün diğer sonuçları ise şöyle ;

Tek Erkeklerde;

Kei Nishikori (Jpn) - Denis Kudla (USA): 3-0 (6-3 / 6-2 / 6-1)

Nick Kyrgios (Aus) - Richard Gasquet (Fra): 3-2 (3-6 / 6-7 /6-4 / 7-5 / 10-8)

Tek Bayanlarda;

Ana İvanovic (Sırp) (11) - Zhenk Jie (Chn) (66): 2-0 (6-4 / 6-0)