Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - FENERBAHÇE ile Galatasaray arasında yarın Manisa'da oynanacak Süper Kupa finali öncesi bir araya gelen iki takımın teknik direktörleri ve kaptanları Fair-Play çağrısı yapıp, "Kazanan Soma olsun, sadece futbol konuşulsun" mesajı verdi.
Sözlerine "Buraya sadece futbol oynamaya gelmedik" diye başlayan Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, "Faullü bir maç istemiyorum. Sorumluluklarımızın farkında olarak, ailelere iyi bir müsabaka izletmeliyiz" derken, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, taraftarı, futbolcusu ve teknik adamıyla herkesin bu maçın ruhuna uygun davranması gerektiğini söyledi.
Türkiye'deki ilk resmi maçının bir Fenerbahçe derbisi olmasını avantaj olarak değerlendiren Prandelli, "Bu atmosferi görmek için sabırsızlanıyorum" ifadesini kullandı. Sneijder'i yarın ilk 11'de sahaya süreceğini açıklayan İtalyan çalıştırıcı, Emre ile Melo arasında geçen sezon yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine, futbolcularını sakin olmaları konusunda uyardığını dile getirdi. Futbolcu ve yardımcı antrenör olarak derbilere alışkın olduğunu kaydeden İsmail Kartal ise, "Ben de ilk resmi maçımda böyle bir derbiyi kazanıp, göreve moralli başlamak istiyorum" şeklinde konuştu. Kartal bir soru üzerine yeni transfer Diego Ribas'ı tam anlamıyla hazır olmadığı için kadroya almadığını söyledi ve, "Bunu kendisiyle de konuştum. Anlayışla karşıladı. Onun da oynayacağı günler gelecek" dedi.
Bu arada gerek teknik adamların, gerek kaptanların buluşmasında, sıcak ve hava ve bozuk zemin tartışmaları da ön plana çıktı. Türkiye'de futbolun iyi zeminlerde oynanmadığını dikkat çeken Emre Belözoğlu, "Stadı gezdim, zemini inceledim. Böyle bir maçın daha iyi zeminde oynanmasını isterdim" yorumunu yaparken, daha önce Manisaspor'da forma giydiğini hatırlatıp stadı ve zemini tanıdığını belirten Selçuk İnan ise, "Kötü zeminin yanı sıra sıcak hava yüzünden maç sağlıklı koşullarda oynanmayacak. Ancak başka bir amaç için buradayız. Soma için buna değer" cümlelerini kullandı.
Sahayı Emre ile birlikte gezdiğini kaydeden İsmail Kartal, "Elbette daha işi şartlarda ve daha iyi zeminde oynamak isterdik ama şartlar buysa, iki takım da sahaya çıkıp en iyisini yapacak" değerlendirmesinde bulundu. "Maça polemikle başlamalayım" diyen Prandelli ise, "Sonuçta saha bu. Amacına uygun olarak Manisa'yı seçtiler. Şunu unutmayalım; biz buraya Soma için geldik. Bu detayları bir yana bırakmalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI