Fuat ÇAPA (Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü):

MAÇ İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLDU AMA SONUÇ İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI

Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Fenerbahçe önünde oyunu istedikleri gibi yönlendirdiklerini ama sonucun istedikleri gibi olmadığını söyledi. Çapa, son saniye golüyle yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şöyle dedi:

“Maç bizim istediğimiz gibi oldu ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Fenerbahçe geride kalan 7 haftaya bakıldığında istatistiki anlamda Türkiye liginin üstünde. Koşu mesafesi, pozisyon, attıkları gol göz önünde bulundurulduğunda onlara karşı sahada tepki vermemiz gerekiyordu. Futbolcularıma ‘Her devre 15 dakika Fenerbahçe 30 dakika biz oynayacağız’ dedim. Saha içinde uzun yıllar birlikte oynama avantajları vardı. Teknik adam değişti ama Fenerbahçe’de değişen bu sezon biraz daha agresif ve çabuk oynaması şablon olarak bakıldığında aynı. İlk 15 dakika bizim açımızdan açıkçası zor geçti. 1-1’i yakaladıktan sonra ilk yarıda son paslarda tercihi doğru yapabilsek dengeyi bozabilirdik. İlk yarı iyi yaptık ama ikinci yarı, topu tutamadık. 80’inci dakikaya kadar rakibe pozisyon vermedik. Emenike’nin girmesiyle birlikte kanatlardan baskı kurdu. Ama üzücü olan, bu kadar disiplinli oynaması, iyi niyetle sahada mücadele etmesi, istediklerimizi aynen yerine getirmesi, son saniyelerde bizim yakaladığımız pozisyonun ardından rakibin gol bulması. Üzücü olan bu. Yediğimiz gol öncesi 5 kişiyle atağa çıktık, arkada geniş alan bıraktık bu da bize pahalıya mal oldu. İyi olan, takım olarak iyi işler yaptığımız. Birkaç aydır birlikte oynayan takımız. Ligin flaş ismi kim desem yerli futbolu olarak herkes Caner dedi. Milli takıma da inanılmaz katkı sağladı. Son milli maçta olmaması nedeniyle ülke olarak üzüldük. Takımına bu kadar katkı sağlayan futbolcunun 43’üncü dakikada oyundan alınması ilginç. Bu tür yetenekli futbolcuların 3 dakika kredisi olur. Demek ki Ersun hoca bir şey gördü ki değiştirdi. “ Ersun :

BİZİM İÇİN HERYER FENERBAHÇE

Fenerbahtçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilk kez deplasmanda bir takımın oyuna bu kaadr uzun süre sahip olduğunu, bunu tüm deplasmanda yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bizim için Her yer Fenerbahçe, her yer Saraçoğlu. Deplasmanda da oyunun kontrolünü elimizde tutmak istiyoruz. Bunu bugün iyi yaptık. Bugün ilginç bir maç oldu. Erken bulduğumuz golle, takımımızın oyunun başından sonuna kadar götürüp, çok rahat tamamlayacağı düşünülürken ceza sahasına dahi girmeden şapka çıkartılacak oyun düzenimizi bozmadı ama üretkenliğimiz bozdu. Disiplinli futbolu son dakikaya kadar sürdürmemiz beni mutlu etti. Her zaman oyunu kontrol edebileceğimiz ve sonuca gideceğimiz her türlü organizasyonu denedik. Kendi içimizdeki değişiklikler ve sonucu almak sevindirici. Her takım her takıma karşı ciddi direnç gösteriyor. Bu yıl sıralama ne olursa olsun taktiksel olarak yüksek takımlarla oynayacağız. Bunların üstesinden gelebileceğimiz zamanı saha içinde uzatmaya ve bu disiplinde kalmaya çalışacağız. Bunun ufak tefek sinyallere zaten var. Taraftarımızın beklediği gibi takım, bizim oyunumuzu rakibe kabul ettirme adına gün geç tikçe daha iyi olacağımızı üşünüyorum. Kayseri’ye her geldiğimizde, biri pastırma, ikincisi mantısı ve üçüncüsü misafirperverliği. Biz de onlara güzel bir maç seyrettirdik diye düşünüyorum. Bugün sonuç bizi ısıttı.

Caner’i 16 yaşından beri tanırım. Dün tanışmadım. Ne zaman nasıl oynayacağını, nasıl tepki vereceğini çok iyi bilirim. Oynatmak, ya da oyundan çıkartmakla görevliyim. O anda onu uygun gördüm, Caner’in yerine oynayacak oyuncumuz var. 24 kişiyiz. Hepsi oynayacak durumdu. Bugün de bunu yaptık. Tüm futbolcularımı kutluyorum. Oynatamadığım tüm futbolcular için üzülüyorum. Yedek kulübümüzdeki futbolcular hep milli futbolcuydu.” Kadlec, Türkiye’deki ilk maçında galip geldikleri için mutlu olduğunu, Emenike’nin ilk golünü atmasına da ayrıca sevindiğini belirterek “İyi bin takım olduğumuzu gösterdik” dedi.

Emenike ise, “İyi top oynayan rakibe karşı oynadık. Maçın büyük bölümünü kenardan izledim ve bunu gördüm. Buraya gelen takımların işinin kolay olmayacağını düşünüyorum. Güçlü kalmayı başardık bu akşam. Maçı kazanmayı çok istedik ve bu galibiyeti aldık. Yedek kalmam hocanın kararı. Hocanın elinde çok kaliteli atak kadrosu var. Hepsi iyi oynayan, şu sürece kadar da iyi performans gösteren oyuncular. Gol attığım için çok çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Taraftarımız gol atamasam da bana hep destek oldu. Gol atamadığım sürede destek olan herkese teşekkür ediyorum. Tanrıya şükür ilk golümü atmış oldum” diye konuştu. DÖ(OE/SSA)