TÜRKİYE Şampiyonası’na da puan veren İznik 2014 Triatlonu'na 206 sporcu katıldı, İzniklilerle İznik'de tatil yapan yerli ve yabancı turistler, yarışları büyük bir ilgiyle izledi.
Yarışmada elit erkeklerde 1'inciliği Balıkesir Işıksporlu Ali Mutlyu, 2'nciliği Altay'dan Ali Atlan, 3'üncülüğü Antalya Trianlon'dan Eren Akdağ, elit bayanlarda 1'inciliği Balıkesir Belediyespor'dan Ceren Orhanlı, 2'nciliği Antalya Triatlon'dan Semra Yetiş aldı.
BALIKESİRLİ 2 ENGELLİNİN ZAFERİ
İznik 2014 Triatlon engelli dalında Balıkesir Dorukspor adına yarışan Ekrem Taşkın 1'inciliği, Yüksel Deniz'de 2'nciği elde etti. Ekrem Taşkın ve Yüksel Deniz, tüm engelleri aşarken alkışlandı.
SAAT 08.00'DE BAŞLADI
Türkiye'nin 5'inci büyük gölü olan İznik Gölü kıyısında düzenlenen triatlon sabah saat 08.00'da başladı, startı Belediye Başkanı Osman Sargın ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş verdi. Belediye Başkanı Osman Sargın, "Yarışmayı Türkiye Triatlon Federasyonu ve belediyemiz ortaklaşa düzenledi. Koşunun yanı sıra bisiklet ve yüzmede dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyoruz" dedi.
TARİH KOKAN YARIŞ
Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş ise, "Yarışmalarda açık deniz yerine göl ve kanalları tercih ediyoruz. Açık denizlerde olan yarışlar hava muhalefeti dolayısı ile iptal edilebiliyor. Tüm yarışmacıları İznik’te doğa ve tarih ile iç içe spora davet ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI