İSTANBUL, () - İNTERCİTY İstanbul Park Formula 1 pisti, bu kez pedal basan ve koşucu sporcuların heyecanına tanık olacak. Üç ayaktan oluşan İntercity 1'inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, 6 Nisan Pazar günü start alacak. Türkiye'nin dört bir yanından binlerce sporcuyu bir araya getiren organizasyonda, Formula 1 pisti parkur ve mesafesiyle nefesleri kesecek.

Türkiye'nin ilk ve tek Formula 1 pistinin ev sahipliğini üstleneceği İntercity İstanbul Park 1'inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, 6 Nisan Pazar günü muhteşem bir organizasyonla start alıyor. Organizasyonun komite başkanı Ahmet Özgün, şampiyonanın gelenekselleştirileceğini ve tadına doyulmaz bir mücadelenin ortaya çıkacağını söyledi.

GERÇEK YARIŞ PİSTİ

Özgün, İntercity İstanbul Park Formula 1 pisti, güvenlik tedbirlerinin maksimum seviyede uygulanmış olduğu, trafiğe kapalı, 5,3 km uzunluğunda bir pist özelliğini taşıyor. İntercity İstanbul Park 1'inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, Türkiye'de gerçek bir yarış pistinde yapılacak ilk organizasyon olmasıyla göze çarpıyor dedi.

ŞAMPİYONA 3 AYAKTAN OLUŞUYOR

Şampiyonada yer alan mesafelerin, pistte atılacak tur sayısına göre farklılık gösterdiğini ifade eden Özgün, 4 tur - 21,2 km, 8 tur ise 42,4 km uzunluğunda. Yarışmanın yarı profesyonel ve profesyonel atletlere makul olacak şekilde hazırlandı diye konuştu. Özgün, üç ayaktan oluşacak İntercity İstanbul Park 1'inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası tarihlerinin de 1. Ayak 6 Nisan 2014, 2. Ayak 11 Mayıs 2014, 3. Ayak 14 Eylül 2014 şeklinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

KAYITLAR İNTERNETTEN

Yarışı bitiren tüm katılımcılara anı madalyası verileceğini, ayrıca 21,2 km'lik mesafede, üç ayak toplamında, en hızlı dereceye imzala atan sporcuların da para ödülü kazanacaklarını ifade eden Özgün, Gerçek bir pistte, gerçek bir yarış için İntercity İstanbul Park 1'inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası'nda şimdi sporcuların heyecanını paylaşmayı bekliyoruz. Kayıtlar ve ayrıntılı bilgi için sporcuların www.intercitykosu.com, www.intercitybisiklet.com adresini ziyaret edebileceklerini de belirtmek isterim şeklinde konuştu.

os (os)