Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kararı için saat 13.00'da toplandı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki toplantı Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılıyor. Derbi ile ilgili karar toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılacak. Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş camiası Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelecek olan son dakika haberlere kilitlenmiş durumda. 

TTF'NİN KARARI: TFF'nin önünde 6 seçenek bulunuyor. Son karar için  hakem Mete Kalkavan'ın raporu kritik öneme sahip. Hakem Fenerbahçe aleyhine rapor verirse sarı lacivertli takım hükmen yenik sayılabilir. Fenerbahçe'nin 'Şenol Güneş ve futbolcular tatil kararı verilmeden stadı terketti' iddiası hakem tarafından doğrularsa da Beşiktaş için hükmen yenilgi kararı çıkabilir.  İşte TFF'nin önündeki 6 ihtimaller ve kanundaki karşılıkları;

FENERBAHÇE HÜKMEN YENİK SAYILABİLİR : TFF yönetim kurulu Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesinin 3. fıkrasına göre ev sahibi takım taraftarlarını olaylardan sorumlu tutarak Fenerbahçe'nin hükmen 3-0 mağlubiyetine karar verebilir. Bu durumda Beşiktaş finale kalır.

BEŞİKTAŞ HÜKMEN YENİK SAYILABİLİR : Olaylı maçla ilgili TFF yönetim kurulu futbol müsabaka talimatının 24'e 1'e a maddesi kapsamında başlamış olan bir müsabakayı terk eden takım ihlalikapsamında Beşiktaş takımının 3-0 hükmen yenilgisine kararverebilir.

İKİSİ DE YENİK SAYILABİLİR : TFF yönetim kurulu yine futbol müsabaka talimatına göre her iki takımın da hükmen mağlubiyetinekarar verebilir. Talimatın 19. maddesinin 3. fıkrasında "Yönetim kurulunun ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir" diyor. Bu da TFF'nin önündeki ilginç ihtimallerden biri.

fenerbahçe beşiktaş maçı ttf kararı ne oldu son dakika haberleri

MAÇ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDEBİLİR: Bu seçenek TFF'nin sıkça uyguladığı bir durum. TFF talimatın 19. maddesinin 6.fıkrasında maçın tatil kararını yerinde bulmadığı takdirde müsabakanın kaldığı şartlarlatamamlanmasına karar verebilir. Böyle bir karar verilirse Fenerbahçe Beşiktaş maçı 57. dakikadan itibaren oynanacak demektir.

SÜRPRİZ İHTİMAL : Belki de en ilginç ve sürpriz ihtamallerden biri de TFF Futbol Müsabaka Talimatının 19'a 6 ve 20'ye 1'e a maddesinde... 19. madde müsabakaların güvenlik nedeniyle tamamlanamaması. 20. maddede müsabakaların diğer nedenlerden tamamlanamaması. Bu iki maddeye göre TFF yönetim kurulu tatil kararını yerinde görmez veya diğer nedenlerden dolayı tatil edildiğine kanaat getirirse müsabakayı baştan yeniden oynatmaya karar verebilir.

YARIDA KALDIĞI HALİYLE TESCİL : Futbol Müsabaka Talimatının 19'a 6 ve yine 20'ye 1 a maddesi açık ve net bir şekilde "TFF yönetim kurulu TFF yönetim kurulu müsabakayı yarıda kaldığı sonucu ile tescil edebilir" diyor. Bu da hukuki seçeneklerden biri. Kısacası hükmenleri tekrarları konuştuğumuz derbi ile ilgili TFF yönetiminin önünde seçenek çok.

FENERBAHÇE'NİN MAÇLA İLGİLİ İDDİALARI : TFF kararı öncesinde dün Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenlemişti. Aziz Yıldırım Şenol Güneş'i numara yapmakla itham etmişti.