TÜRKİYE Satranç Federasyonu'nun ev sahipliğinde 10 ülkenin en iyi sporcularının katılacağı Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası, 24 Kasım- 6 Aralık tarihlerinde Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenecek.
Limak Limra Otel'de gerçekleşecek Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda, Türkiye'nin yanı sıra Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Almanya, ABD, Çin, Mısır ve Azerbaycan'dan 50 sporcu mücadele edecek. Dünyaca ünlü satranççıların ağırlanacağı şampiyonada, her takımda 4 asil ve 1 yedek oyuncu yer alacak.
Türkiye Satranç Federasyonu'nun 2009 yılında da Bursa'da ev sahipliği yaptığı şampiyona, dünyanın en güçlü turnuvaları arasında yer alıyor. Dünya Satranç Federasyonu tarafından 2 yılda bir düzenlenen, son olarak 2011 yılında Çin'in Ningbo kentinde yapılan şampiyonayı, Ermenistan milli takımı kazandı. Söz konusu şampiyonaya katılamayan Türk milli takımının, bu yıl Türkiye'nin ev sahibi olması nedeniyle şampiyonada yer alacağı belirtildi.
Şampiyonanın favori takımı olarak gösterilen Rus milli takımında eski dünya şampiyonu Vladimir Kramnik'in de bulunduğu kaydedildi.

SY(HA/CK)