Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Sırp tenisçi Novak Djokovic, Burgar Grigor Dimitrov'u 3-1 mağlup ederek Wimbledon'da finale yükseldi .

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 11. gününde tek erkeklerde Novak Djokovic, Grigor Dimitrov'u 3-1 yenerek finale adını yazdırdı.

Daha önce üç kez yendiği rakibi karşısında Djokovic, Bulgar raketin servisleri karşısında etkisiz kalınca ilk oyunu rakibine vererek skorda 1-0 geriye düştü. Zaman zaman rüzgarın etkili olduğu birinci sette Dimitrov'un servisini kıran Sırp raket, skorda 4-2 öne geçti. Backhand çapraz vuruşlarında sabırlı davranan Dimitrov, son "winner" vuruşlarını , "forhand" ile paralele göndererek sayıları aldı ve skorda 5-4'ü yakalamasına rağmen, son servis oyununu alan Djokovic seti 6-4 alarak setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci setin 2. oyununda rakibinin servisini kıran Djokovic, oyunda 2-1 öne geçti. Bulgar raket bu andan itibaren oyun tarzında değişiklik yaparak, Djokovic'in hücum vuruşlarını "baseline" gerisinde "Backhand - Slice" vuruşlar ile geri çevirerek, Sırp raketi hataya zorladı. Bu taktik anlayışında başarılı olan Dimitrov, skorda 5-3 öne geçti. Son oyunda servis avantajını kullanan Bulgar tenisçi, oyunu 6-3 alarak setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete, ön sahayı daha fazla kullanma düşüncesi ile oyuna başlayan Djokovic, "servis - vole" organizasyonlarında başarılı olarak, file önünde yakaladığı toplarla erken sayıya gitti ve skoru 3-2 lehine çevirdi . Rakibinin bu oyununa karşı "Forhand - flat" vuruşlarla cevap veren Dimitrov, skoru 6-6'ya getirerek seti uzatma oyununa taşıdı. "Tie-Break" oyununda 4'üncü çift hatasını yapan Dimitrov'a karşı 15'inci "Ace"ini yapan Djokovic, gülen taraf oldu ve uzatma oyununu 7-2, seti 7-6 kazanarak, setlerde 2-1 öne geçti .

Dördüncü setin 2. oyununda üç kez çift hata yapan Dimitrov, skorda 2-0 yenik duruma düştü. Bu andan itibaren oyunda bir duraklama yaşayan Djokovic karşısında daha az hata yapan Bulgar tenisçi, durumu 2-2'ye taşıdı. Sonraki oyunlarda her iki tenisçi de kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 6-6'ya getirerek, ikinci kez uzatma oyununa gittiler. Uzatma oyununda karşılıklı "mini-break"ler yapan iki sporcudan gülen taraf gene Djokovic oldu ve uzatma oyununu 9-7, seti 7-6, maçı da 3-1 öne geçti .

Böylelikle Novak Djokovic, 3 saat 2 dakika süren karşılaşmayı, 17 ace, 45 winners, 2 çift, 26 basit hatayla 6-4, 3-6, 7-6 (7-2 tie-break) ve 7-6 (9-7 tie-break) sonuçlarla 3-1 kazandı ve finale yükselen sporcu oldu.