SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, Torku Konyaspor maçının bir bölümünde forvet hattına çektiği ve performansından memnun kaldığı stoper Ousmane Viera'ya Fenerbahçe maçında da aynı bölgede görevlendirecek.
Teknik direktör Rıza Çalımbay, Fildişi Sahilli stoper oyuncu Ousmane Viera’ya Torku Konyaspor maçının bir bölümünde oyuna Uche Kalu’nun yerine giren Depetris ile birlikte forvet hattında görev verdi. Çalımbay'ın, hücum hattındaki performansından memnun kaldığı Viera’ya Fenerbahçe maçında da aynı mevkide görev vermeyi planladığı öğrenildi. Viera’nın Romanya’da 6 golü olduğunu hatırlatan Çalımbay şunları söyledi:
"Onu forvet hattına boşuna koymadık. İyi forvet. Zaman zaman forvette kullanabiliriz. Fenerbahçe maçında kullanmayı düşünüyorum. Hem top tekniği, hem kafa hakimiyeti  çok iyi ve pozitif bir futbolcu. Torku Konyaspor maçında ihtiyacımız vardı, oyuna koyduk. Kısa sürede de olsa iyi şeyler yaptı."
ÖZER, GİRAY VE SEZER TRANSFERİNDE OLUMLU GELİŞME
Bu arada devre arası için transfer çalışmalarını yürüten Çaykur Rizespor’da teklif götürülen Özer Hurmacı, Giray Kaçar ve Sezer Öztürk’le yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu 3 oyuncu ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu belirterek devre arasında takıma takviyeler yapacaklarını, bunun için çalışmalarını yurt içinde ve yurt dışında sürdürdüklerini söyledi. Çalımbay, "Transfer listemiz belli. Devre arası gereken takviyeleri yapacağız. Yönetimle bu konuda görüştük ve takviye yapılmasına sıcak bakıyorlar. Bizim için ligin sonu çok önemli. Biz ligi hedeflediğimiz yerde bitireceğiz. Sıkıntılı günlerimiz oldu, belki yine olacak. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Gereken adımları atarak ligde ikinci yarıya bambaşka bir Rizespor olarak gireceğiz" açıklamasında bulundu.
HURŞUT’A AF SİNYALİ
Bu arada yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Hurşut’a af sinyali geldi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu futbolcumuzun yönetimden özür dilemesi ve kendini hazır hissetmesi halinde görev alabileceğini söyledi. Çalımbay, "Ben Sivasspor’da Kıvanç’ı kadro dışı bıraktım, sonra geri aldım. Kin tutan bir insan değilim. Hurşut Rizespor’un oyuncusudur. Ancak ilk başta yönetimden özür dilemesi gerekiyor. Özrünü diledikten ve  hazır olduğunu söyledikten sonra burası ona her zaman açıktır. Karabük maçında sakat olduğunu söyleyerek oynamadı. Sağlık heyeti durumu ile ilgili yönetime bir rapor verdi. Yönetim o raporu okuduktan sonra belli bir süre kadro dışı bırakmaya karar verdi" dedi.