SPOR Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında Bursaspor deplasmanda Torku Konyaspor'a konuk olacak. Kardemir Karabükspor ve sahasında Kayserispor maçlarından galibiyet alan yeşil beyazlı ekip, deplasmandan da 3 puanla dönmeyi hedefledi. Bursaspor, 48 yıldır deplasmanda yenemediği rakibini mağlup ederek şanssızlığını da kırmak istiyor.
EN SON DEPLASMAN GALİBİYETİ 1965'TE
Bursaspor, Konya ekibi ile ilk maçı 19 Eylül 1965 tarihinde oynadı. 1965-66 sezonunda 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan yeşil beyazılar, rakibini 2-1 yendi. Bursaspor o tarihten itibaren Konya deplasmanında oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Bursaspor rakibine deplasmanda 5 kez yenildi.
30'UNCU RANDEVU
Yeşil Beyazlılar bugüne kadar Torku Konyaspor'la oynadığı 29 maçta 15 galibiyet elde ederken, 7 maç eşitlikle sona erdi. 7 karşılaşma ise, Konya ekibinin üstünlüğü ile tamamlandı. İki takım 20 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 4 İkinci Lig Beyaz Grup ve 4 Hazırlık maçında karşı karşıya geldi.
BAYARSLAN YÖNETECEK
Bursaspor'un yarın deplasmanda oynayacağı Torku Konyaspor maçını İstanbul Bölgesi hakemlerinden Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını, Erdinç Sezertam ve Alpaslan Dedeş yapacak. Müsabakanın 4'üncü hakemi Aleks Taşçıoğlu, 5'inci hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ve 6'inci hakemi ise Özkan Çeliker. EK(CE/AÖ)