BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş Kartepe kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
DOLU DOLU GEÇTİ
Kartepe kampının olumlu geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Güneş, "7 Temmuz'dan beri buradayız. Kartepe'de süremiz gayet güzel geçti. Başında da söylediğim gibi doğa güzelliği olan bir yer. Çok güzel sahalar vardı. Her antrenman olumlu geçti. Düşüncelerimizi oyuncular uygulamaya çalıştı. Sadece Emre arkadaşımızın sakatlığı var. Bunun dışında fizik olarak daha üst seviyeye çıktık. Taktik olarak da mesafe aldık. Rakiple ilgili bilgi vermeye çalıştık. Her günü dolu dolu geçti. Hiç sıkılmadan hergün antrenman yaptık. Yarından itibaren buradan ayrılacağız. İnşallah çalışmaların karşılığını alırız" diye konuştu. 
OYUNCULARIN NİYETİNDEN ŞÜPHEM YOK
Takımın son durumu hakkında bilgi veren tecrübeli teknik adam şöyle konuştu:
"Tanımadığımız oyuncular var. Daha önce birlikte olmadığım ancak uzaktan takip ettiğim oyuncular var. İyi niyetli katılmasına rağmen eksik kalan oyuncularımız var. Geçen sene az oynayan oyuncular var. En büyük sorunlardan biri Frey ve Taiwo'nun durumu vardı. Onlar geçen sene kamuoyunun ve kendilerinin de beklediği şekilde üretken olamadığı için olumsuz durumu vardı. İyi çalışıyorlar. 10 günlük program yapmıştık. Herşeye rağmen onların kendi durumlarıyla ilgili kararı yönetim ve kendileriyle birlikte verceğiz. Traore ufak bir rahtasızlık geçirdi onun dışında iyi çalıştı. Aydın oyun anlayışı olarak iyi. Kabiliyetli bir futbolcu ama tempo olarak üzerine koyması gerekiylor. Volkan kampın ilk gününden bugüne kadar olumlu gelişme kaydetti. Düşündüğümün üstünde gidiyor. Umarım bunu devam ettirir. Yeni gelen gençler katılımcı iyi çalışıyorlar. Enes yetenekli, Ozan yetenekli, Ertuğrul yetenekli. Ama birkaç tanesini takımda tutup diğerleriyle ilgili altyapı hocalarıyla görüştükten sonra karar vereceğim. 21 yaş altı grubun kendi takımımızın altında olması birkaç oyuncu alma şansımızı ortaya koyabilir. Talep olan takımlar olabilir ama bizde kalmalarından yanayım. Çok iyi gördüm onları. İbrahim kaptan olarak görevini iyi yaptı. Ozan, Volkan ve Serdar da kaptan olarak oyunculara yardımcı olmaya çalıştılar. Serdar'ın çalışma temposu geride olduğu için bazen geride bıraktık. Ayrı çalışmalar yaptı. Şu an yine bizimle. 4-5 gün sonra daha da sağlıklı olur. Kasıkta güçsüzlük olduğu için yükleme karşılığında olumsuzluk olmasın diye çalışmayı bununs üzerinde tutmaya çalıştık. Oyuncuların niyetinden hiçbir şüphem yok. Antrenmanda hep yardımcı ve destek oldular."
KOLAY MAÇ OLMAYACAK
UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda karşılaşacakları Chikhura Sachkhere maçıyla ilgili Güneş, "Takım oyununu iyi oynayan, bloklar arası uyumu iyi olan bir takım. Fizik olarak da hazır olan bir takım. İyi kapanmayı bilen bir takım. Uzun topları da zamlan zaman deneyebiliyorlar. Öndeki oyuncular bu tip toplara hazır oyuncular. Bizim de kendimize ait özelliklerimiz var. Onları kullanmaya çalışacağız. Sabırlı olmamız gereken bir maç. Benim seyrettiğim ilk maç özellikle deplasmanda iyi kapanıp 10 kişi kalmasına rağmen aynı oyun anlayışını devam ettirdiler. Zaman zaman topla çı4karken hata yaptıkları zaman kullanabiliriz. Kanatlardan kullanabiliriz. Hızlı oynarsak etkili olabileceğimizi düşünüyoruz. Kolay maç olmayacak. 2 maç sonunda turu geçmeyi düşünüyoruz. Hem burada hem orada onları yenecek gücümüz olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
TAKIMI NE KADAR SEVDİKLERİNİ GÖSTERİR
Taraftarın Chikhura Sachkhere maçı biletlerini kısa sürede bitirmesiyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Güneş şöyle devam etti:
"Yazın bu sıcakta böyle bir dönemde herkesin tatilde olduğu dönemde taraftarın takıma sahip çıkması ve erkende bilet alması onların takıma sevgilerini bir kez daha gösteriyor. İnşallah o anlayışları sahada bize olumlu yansır biz de oyunumuzla cevap seririz. Sezon başında açılış gibi olacak. Biz takımı tanıtamadık. İnşallah oynadığımız oyunla kendimizi onlara gösteririz. Destek bekliyoruz. Çok da sevindim. Sabahın 5'inde taraftar bilet almaya gidiyorsa takımı ne kadar sevdiklerini gösterir."

FOTOĞRAFLI