ZİRAAT Türkiye Kupası 4'üncü kademe karşılaşmasında Beşiktaş’ı 2-1 yenen Bucaspor, "Kupada Anadolu İhtilali"nin son kahramanı olarak spor gündemine damgasını vurdu.
Balıkesirspor’un Trabzonspor’u, Fethiyespor’un Fenerbahçe’yi, Nazilli Belediyespor’un Gençlerbirliği’ni kupa dışına itmesinin ardından Beşiktaş galibiyeti ile bir zafere daha imza atan Bucaspor, hem sergilediği futbol hem de centilmenliği ile tam not aldı.
Piyasa değeri 106 milyon Euro olan Beşiktaş’ı Umut ve Ricketts’le dize getiren 6 milyon Euro değerindeki Bucaspor, futbolun kağıt üzerinde oynanmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. İki topu direkten dönen Bucaspor’da Ricketts’in nefis golü otoritelerden büyük övgü alırken seremoniden sonra yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik heyete başarı dileme geleneğini bu maçta da sürdüren İzmir ekibi, büyük alkış topladı.
HASILAT ŞOKU
Bucaspor, yönetimi Atatürk Stadı’nda oynanan Beşiktaş maçında hasılat açısından tam bir şok yaşadı. Yaklaşık 15 bin futbolseverin izlediği müsabakada biletli seyirci sayısının 6175 olarak açıklanması yönetimin canını sıktı. Kaçak girişler yüzünden 250 bin TL civarında hasılat elde edilirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün geçmiş terihli borçlar nedeniyle bu paraya el koyması, sıkıntıyı ikiye katladı. Bucaspor'un Süper Lig’de mücadele ettiği 2010-11 sezonunda Atatürk Stadı’nda oynadığı Fenerbahçe ve Trabzonspor müsabakalarından GSİM’ye 300 bin TL borcu bulunduğu öğrenildi.
BEŞİKTAŞ TALEPTE BULUNMADI
Maç öncesi belirlenen satış noktalarında 2700 bilet satarak yaklaşık 150 bin TL gelir elde eden yönetim, 35 bin dolar tur ödülüne hak kazandı. Yönetmelik gereği hasılatın yüzde 40’ını hak eden Beşiktaş’ın bu konuda bir talepte bulunmadığı öğrenildi. MK(YC/AÖ)