FİNLANDİYA'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı.
Vantaa Trio Areena'da düzenlenen şampiyonada Taha Akgül altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olurken serbest 65 kiloda Servet Coşkun ve greko-romen 98 kiloda mindere çıkan Cenk İldem, Avrupa ikincisi oldu.
24 yaşındaki Avrupa şampiyonu bugün öğle saatlerinde hemşehrileri Coşkun ve İldem ile birlikte memleketi Sivas'a geldi. Üst üste 3 kez Avrupa şampiyonu olan Akgül ve beraberindekiler, kent girişinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile yakınları tarafından karşılandı.
HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU
Kent meydanında yakınları ile halay çeken 3 güreşçiden Taha Akgül, şunları söyledi:
"Daha önce 2 defa Avrupa şampiyonu olmuştum. Her defa coşkulu bir şekilde karşılandım. Servet benim güreş eğitim merkezinde arkadaşım, beraber büyüdük. O ilk kez madalya aldı, Avrupa ikincisi oldu. Cenk ağabeyimiz greko-romende yıllardır madalya alıyor. Gençlerde dünya şampiyonluğu, büyüklerde dünya 3'üncülüğü, Avrupa 2'nciliği ve 3'üncülüğü vardı. O da bu yıl Avrupa ikincisi oldu. Bundan sonraki şampiyonalarda Sivas'a dünya şampiyonluğunu ve olimpiyat şampiyonluğunu getirmeye çalışacağız."
Üç güreşçi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile birlikte Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Taha Akgül'e 2, diğer sporcular ise birer tane Cumhuriyet altını veren Vali Barut, "Bundan daha güzel bir gurur olamaz. Bu sebeple alınlarından öpüyorum ve hepsini tebrik ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Sami Aydın ise ziyarette şampiyon Akgül'e 6, diğer sporculara ise 4 Cumhuriyet altını hediye etti.
Hamza Yerlikaya, 3 sporcunun başarıları ile gururlandıklarını ifade etti, "Bu sene toplam 9 madalya aldık. Bunun 3'ü Sivas'a geldi. Sivas güreşin yatağı, Sivas güreşin ana illerinde bir tanesidir" diye konuştu.

GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF