KONYA'da düzenlenen Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 85-68 yenerek üst üste 2'nci kez kupaya uzanan Türkiye Genç Milli Takımı'nın Pınar Karşıyakalı pivotu Egemen Güven, "En Değerli Oyuncu" (MVP) seçilip, "En İyi 5"te yer alarak hem ailesinin hem de Türkiye'nin gururu oldu.
Eski milli basketbolcu Pınar Güven ile Karşıyakalı eski basketbolculardan Sadık Güven'in oğlu olarak adeta basketbolun içinde doğan ve salonlarda büyüyen 18 yaşındaki Egemen, milli takımlar düzeyinde kazandığı üçüncü Avrupa şampiyonluğunu, finalden bir gün sonra 19'uncu evlilik yıl dönümlerini kutlayan anne ve babasına armağan etti.
Facebook'taki sayfasına, "Seneye dünya şampiyonası için Girit'teyiz ve 20'nci evlilik yıldönümümüz. Mesajı aldın mı Egemen?" yazan anne Pınar Güven, bu paylaşımı ile oğlundan bir kupa daha istediğini dile getirdi. İnanılmaz bir mutluluk yaşadığını ifade eden yıldız basketbolcu ise takım olarak dünya şampiyonluğunu kazanacak güçte olduklarını söyledi.
Şampiyonayı 14 sayı, 7.5 ribaunt ve 1.6 blok ortalamalarıyla tamamlayan başarılı sporcu, en büyük hayalinin NBA olduğunu belirtti. Pınar Karşıyaka başantrönürü Ufuk Sarıca, "Egemen'le gurur duyuyoruz. Bu sezon rotasyonumuzda yer alacak. Kuvvetlenip takıma katkı sağlayacak" dedi.

FOTOĞRAF