SPOR Toto 2'nci Lig'in yeni sezon grupları, İzmir'in düşman kardeşleri Altay ile Göztepe'yi 10 yıl aradan sonra bir araya getirdi.
Geçen sezon aynı grupta yer almak istemediklerini Futbol Federasyonu'na bildiren 2 kulüp, İstanbul'da çekilen kuranın ardından bu sezon Kırmızı Grup'ta yer aldı. Süper Lig'den 2002-03'te el ele düşen 2 takım, liglerde son olarak 2003-04'te 1'inci Lig'de karşılaştı. Göztepe, amatör kümeye kadar gerileyerek 2010-11'de 1'inci Lig'e dönerken aynı sezonda bu kez Altay, lige mendil salladı. Göztepe, 2 sezonun ardından yeniden 2'nci Lig'e düştü.
İDDİALI TAKIMLAR VAR
Kırızı Grup'ta 2 takımın yanı sıra Nazilli Belediyespor da yer alacak. Geçen sezon play off'ta Göztepe'yi eleyen Hatayspor, iddialı Ankaragücü, Bugsaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve İnegölspor da 18 takımlı grupta rakipler arasında. Toplam 19 takımlı Beyaz Grup'ta ise Aydınspor 1923, Turgutluspor ve ligin yeni takımı Menemen Belediyespor başarı kovalayacak. Ligde sezon 31 Ağustos'ta başlayacak. Kırmızı Grup'ta devre 14 Aralık, Beyaz Grup'ta 21 Aralık'ta bitecek. İkinci yarı 11 ve 18 Ocak'ta başlayıp 3 Mayıs'ta son bulacak.
SON OLARAK ALTAY GÜLDÜ
Göztepe ile Altay, son olarak 2012'de Türkiye Spor Yazarları Derneği Ege Dostluk Kupası'nda karşılaştı. Altay ilk yarısını 2-0 yenik kapattığı kupadaki yarı finali seri penaltı atışları sonrası 6-4 kazandı. Siyah beyazlılar, 35 yıldır Göztepe'yle oynadıkları maçları kaybetmedi.