TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, futbolculardan Janko ve kaptan Onur Recep Kıvrak maçtan sonra basın toplantısı düzenledi. Akçay, maçı 90 dakika boyunca kazanmak istediklerini herkese gösterdiklerini belirterek, “Futbolcu arkadaşlarım uzun süreden beri takımdaşlık, sahada duruş, kompak bir yapı adına çok büyük hareketler ve gelişmeler içerisinde. Bu akşam herkes birbiri için oynadı, birbirinin arkasını kollama anlayışımız sürecek. Uzun zamandır gol yemeyen bir kaleciye ve takıma sahibiz. Her gün oyun standardını yükselten bir gruba sahibiz. Her gün Trabzonspor'u daha iyi temsil etmek için her şeyini ortaya koyan onurlu adamlara sahibiz” dedi.
BU AKŞAM KADİR HOCA İÇİN OYNADIK
Akçay, tüm futbolcularının onurlu insanlar olduğunu da vurgulayarak, “Ama bu şehirde bir şeyler oluyor. Basının, taraftarımızın, Trabzonspor'un skalasını çok yükseğe koyarak kişiler arasında uyumsuz bir ortam sağlamasına ortam hazırlaması hiç de doğru değil. Hoşgörü ve sevgi çocuğun büyümesine, yaptığınız felsefenin kalitesinin yükselmesine neden olan öğelerdir. Kaldı ki benim taraftarım insanım bu ülkeye futbolla ilgili dersler vererek kendini bu şekilde ifade eden bir kitledir. Bu kitle kendi çocuğunu, yavrusunu, kendisi için mücadele eden çocuğunu sokağa atmaz. Bu yanımda gördüğünüz oyuncular (Janko ve Onur) onurlu insanlar, mücadele ediyorlar, gayret gösteriyorlar. Tatminsiz ve seviyeyi yukarı çıkararak bunlara bakmak bunlara yapılmış en büyük haksızlık olur. İkisi ile gurur duyuyorum. Bu akşam Kadir hoca ve bu toplum için oynadılar. İkisine de kutluyorum. Şahıslarında tüm arkadaşları da kutluyorum” dedi.
BEN ELEŞTİRİLERİ GÖĞÜSLEYEBİLİRİM
Akçay, bir gazetecinin, 'Taraftarların zaman zaman oyunun gidişatına göre gösterdiği tepkilere ne diyeceksiniz?' şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: “Biz zaten Janko ile devre arasında sağlık problemleri nedeniyle diyalog yaptık, izledik, istişare halindeydik. Henrique’nin de iki gün orta kulak iltihabı ile denge sorunu yaşadığını çok acı çektiğini söyleyeyim. Onun için insanlarımızın hiçbir şeyi tahlil etmeden, çok iyi gözlem yapmadan oyunculara, arkadaşlara saldırgan olmasını pek anlayamıyorum. İçsel ve genetik olarak mağlubiyetlere başarısızlığa tepkili olmaları bu sonuçları doğruyor. Ben biraz daha sakinlik, sevgi ve hoşgörü diyorum. Bu çocuklar hak ettiği için bunları istiyorum. Onlar benim insanlarım. Onlara ne küser ne darılırım, ne farklı bakış açısıyla bakarım. Onlar beni eleştirebilir, ben göğüsleyebilirim."
TARAFTARLARIMIZ FUTBOLCULARIMIZI SAHİPLENMELİ
Kendisine yapılan her türlü eleştiriyi kabul ettiğini de belirten Akçay, “Futbolcularımın enerjilerini almamak gerekiyor. Bana yapılan her türlü hakareti eleştiriyi kabul ediyorum ama sporcularımızın konumu ve yapısı farklı. Ben giderim ama onlar devam edecek. Bu oyuncuların sözleşmeleri var, bazıları gönülden sözleşmeli. 10-15 yıl takımın kalesini koruyacak adam yakalamışsınız. Toplumun refleksleri uyunmalı. Kime sahip olduklarını bilmemi. Ben giderim ama oyuncular kalacak, onları sahiplenmeli ve korumalısınız” dedi.
8-10 PUAN GRUPTAN ÇIKMAYI KOLAYLAŞTIRACAK
Akçay, Lazio’nun Apollon ile deplasmanda berabere kalmasının kendileri için avantaj olduğunu da vurgulayarak, “Aldığımız galibiyet bize avantaj sağladı. Bu puan avantajını koruyarak tek tek müsabakaları ele alıp gidersek, 8-10 puanla gruptan çıkmayı kolaylaştıracak gibi görülüyor. Ama futbol bu. hiçbir şey belli olmaz” diye konuştu.
ONUR: “GALİBİYET KADİR HOCAMIZ İÇİN GELDİ”
Kaptan Onur, galibiyeti hayatını kaybeden Kadir Özcan’a armağan ettiklerini belirterek, “Bir babamızı ağabeyimizi kaybettik, çok üzgünüz. Bugün sahada onun için de mücadele ettik. Formasını giymiş bizi izliyordu. Üç puan onun için geldi. başımız sağ olsun” dedi. HENRİQUE OYUNDAN ÇIKARKEN PROTESTO EDİLDİ, AMA BİZ BİR BÜTÜNÜZ
Onur, maçın ise zorlu geçtiğini vurgulayarak, "Hocamız bize gerekli taktikleri verdi. Biz bir takımız ve gün geçtikçe daha iyi olacağız. Önümüze çıkan engelleri teker teker aşacağımızı düşünüyorum. Bugün 7 puan yaptık ve gruptan çıkma şansımızı daha da ileriye taşıdığımızı düşünüyorum. Tek tek baktık tüm maçlara. Buda bize avantaj sağladı. Giren oyuncular, çıkan oyuncular hepsi bizim kardeşlerimiz. Hiçbir futbolcu kötü oynamak istemez, kötü performans sergilemek istemez. Takım olma yolunda ilerliyoruz. Bir takımdaşlık var ekibimizde. Henique sahada çıkarken biraz protesto oldu ama biz bir puzzlenin bütünüyüz, oradan bir parçayı çıkarırsanız resim dağılır. Biz iyi oynayan oyuncu için de, kötü oynayan oyuncu içinde mücadele ediyoruz” diye konuştu. Onur, rakip takım hocasının kendisiyle ilgili övgü dolu sözlere ise teşekkür etti.
JANKO: “BANA VERİLEN ŞANSI GOLLE DEĞERLENDİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM” Trabzonspor’un Avusturyalı futbolcusu Marc Janko ise kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Bu akşam güzel bir akşamdı. Fakat büyük bir kaybımız vardı kulüp olarak. Sayın Kadir Özcan’ı kaybetmiştik. Bundan üzüntülüydük. Maç için söyleyebileceğim şey sonuçtan dolayı mutluluk duyuyor olmamız. Futbol tek kişiyle oynanmıyor. Uzun bir aradan sonra bu takım bana büyük bir umut ve şans verdi. Ben de bu şansı golle değerlendirdiğim için ayrıca mutluyum” dedi.
URBAN: “ONUR ÇOK BAŞARILIYDI”
Legia Varşova Teknik Direktörü Jan Urban, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, gruptan çıkma umutlarının henüz bitmediğini belirterek, “Gol atmamız lazımdı onu bu maçta yapamadık. Daha üç maçımız var, umarım o maçları kazanırız. Maçın ikinci yarısında kesinlikle iyi oynadık. Birkaç tane ciddi pozisyonumuz vardı. Trabzonspor’un kalecisi Onur, çok başarılıydı ve dört dörtlük bir iş yaptı. Eksik oyuncularımızı düşünmedik bu maçta” dedi.
Urban, maçın hakemiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Tabi ki bana göre bazı pozisyonlarda farklı bir karar olabilirdi ama kesin hata olduğunu söyleyemem.”
FATİH TERİM’DEN MAÇ ÖNCESİ MORAL
Trabzonspor’un Legia Varşova ile oynadığı maçı izleyen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesinde ise bordo – mavili takımın soyunma odasına giderek, teknik direktör Mustafa Akçay’a ve futbolculara başarı dileklerinde bulundu.
TRABZONSPOR 608 GÜNDÜR AVRUPA’DA KAYBETMİYOR
Trabzonspor, Legia Varşova’yı 2-0 mağlup ederek, bu sezon Avrupa’daki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Avrupa’daki en son mağlubiyeti geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybederek alan bordo – mavililer, tam 608 gündür Avrupa’da kaybetmiyor.