Ercan ATA, Ankara- İlk olarak 1992-1993 sezonunda düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası'nın son final mücadelesinde Galatasaray-Fenerbahçe'yi 74-72 yenerek ilk kupanın sahibi olmuştu.



22. Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ankara spor salonunda oynanak karşılaşmayı Fenerbahçe karşısında 76-70 kazanarak 22. kupanın sahibi oldu. Son 4 yıldır kupayı kazanan Galatasaray Odeabank 5. kez üst üste kupayı kazanan taraf oldu.



Karşılaşmanın 1. çeyreğine Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe karşısında üstün başladı. İlk 5 dakikada 10-2 lik seri yakalayan sarı kırmızılılar, oyun kotrolünü Fenerbahçeye vermeyerek 1. çeyreği 18-15 önde bitiren taraf oldu.



2. Çeyrek ise karşılıklı ataklarla geçti. Sarı lacivertliler oyunda skor olarak denge kurmaya çalışsa da Galatasaray Odeabank, devreye 38-32 girdi.



3. Çeyrekte ise her iki takım karşılaşmada 3 dakika sayı bulamadı. İlk sayı ise Sarı kırmızılılardan geldi ve bu çeyrekte 12 sayı ile öne geçti. Karşılaşmanın bu çeyreğindede üstün olan Galatasaray Odeabank son çeyreğe de 50-40 önde giren taraf oldu.



Son çeyrek ise karşılıklı üçlüklerle başladı. Ancak Sarı Kırmızılılar savunmadaki gayreti ve hızlı hücumlarla son çeyrekte 15 sayı ile öne geçti. Fenerbahçe'de Mc Coughtry'nin gayretleriyle fark son 5 dakikada 10 sayıya indi. Kaşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken Fenerbahçe 8 sayılık bir seri yakalayarak skoru 60-57 ye getirdi. Son saniyelerde Sarı kırmızılılar skoru 76-70 getirdiği sırada olaylar çıktı. Karşılaşmanın bitimine 3 saniye 8 salise kala Fenerbahçe taraftarları sahayı torpil yağmuruna tuttu. Karşılaşmanın hakemleri bu dakikada maça ara verdiler ve olayların yatışmasını bekledi. Ancak olaylar yatışmayınca devreye çevik kuvvet girdi. Biber gazıF ve joplu müdahalesiyle Fenerbahçe taraftarlarının salon dışına çıkardı. Yaklaşık olarak 17 dakika duran karşılaşmanın son 3 saniye 8 saliyesi oynandı ve Galatasaray Odeabank-Fenerbahçey'i 76-70 yenerek 5. kez üst üste kupayı kazanan taraf oldu. GALATASARAY ODEABANK: Seda Deniz, Yasemen Saylar 7, Shevonte Sade Zellous 15, Işıl Alben 15, Nevriye Yılmaz 3, Ayşe Cora, Sancho Tracy Constance Lyt 14, Kelsey Renee Bone 9, Şebnem Nezahat Kimyacıoğlu 11, Bahar Çağlar, Esra Şencebe 2



FENERBAHÇE: Isabelle Yacoubou 16, Cansu Köksal, Birsel Vardarlı 5, Esmeral Tunçluer 8, Kübra İmren Siyahdemir, Anastasiya Verameyenka 5, Tuğçe Canitez, Kuanitra Holingsvorth 12, Olcay Çakır, Cappie Marie Pondexter 11, Melis Gülcan, Agel Lajuane Mc Coughtry 13







1. Çeyrek: 18-15



2. Çeyrek: 38-32



3. Çeyrek: 50-40



4. Çeyrek: 76-70 TÜRKİYE KUPASINI BU GÜNE KADAR ÜÇ TAKIM KAZANDI



1992-1993 yılından beri düzenlenen Kadınlar Basketbol Kupasına 3 takım ambargo koydu. Bu güne kadar Galatasaray 10, Fenerbahçe 9, Adana Botaş ise 2 defa kupayı kazanan takımlar oldu. 22. finalde kazanan Galatasaray Odeabank 5. kez üst üste kupayı 11. defa müzesine getiren taraf oldu.



10 BİN KİŞİLİK ANKARA SPOR SALONUNDA YOĞUN GÜVENLİK



Karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlar 3 güvenlik barikatından geçti. 1. kapıda bilet ve kimlik kontrolleri. 2. kapıda ise alkol, çakmak ve kesici maddeler arandı. 3 cü kapı ise salon gişlerinde bilet ve üst aramaları yapılarak içeri alındılar. Karşılaşmada salon içerisinde 50 özel güvenlik, 150 resmi ve sivil polis. Salon dışında ise kapılarda 50 özel güvenlik, 300 resmi ve sivil polisler görev aldı.



ANKARA SPOR SALONU GİRİŞ KAPILARINDA İZDİHAM YAŞANDI



Fenerbahçe taraftarları d-kapısını kırarak içeri girdi. Çevik kuvvet polisinin yetersiz kaldığı kapıdan yaklaşık olarak 150 Fenerbahçe taraftarı salona biletsiz girdi.



Polis aramaları yetersiz kaldı. Fenerbahçe taraftarları karşılaşmanın başladığı anda sahayı konfeti yağmuruna tuttu. Maç yaklaşık olarak 3 dakika durdu. Sahanın temizlenmesinin ardından karşılaşma tekrar başladı. Ancak Fenerbahçe taraftarları bu sever salon içerİsinde 7-8 adet torpil attı. Taraftarların arasında torpilleri atanları arayan polis ise kimseye işlem yapmadı. Karşılaşmanın devre arasında ise Fenerbahçe taraftarları kendi aralarında kavga etti. Araya giren çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle kavga büyümeden yatıştırıldı. EA(MA)