Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()– TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) ve Garanti Bankası'nın düzenlediği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Anadolu Basketbol Turu'nun 7'ncisi Kayseri’de yapıldı.
Özel Erciyes Koleji'nde Amerikalı antrenör Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programları uygulandı. Kayseri 12 DABO antrenörü Hasan Aksoyak, ABD'li antrenörler Britanny Dial ve Joey Cooper Tate'nin yönettiği antrenmanın bitiminde 12 DABO sorumlusu Serdar Çelik, sporcular ve velilerle değerlendirme toplantısı yaptı. Amerikalı antrenörler, şut ve dribbling yarışmasında dereceye giren Burak Sertkaya, Oğuzhan Boztosun, Can Aydemir, Alpay Naçar ve İlayda Özaslan’a ödüllerini verdi. Antrenör Hasan Aksoyak, Amerikalı antrenörler ve sorumlusu Serdar Çelik'e birer teşekkür plaketi verildi. Serdar Çelik, Anadolu Turu hakkında bilgi verirken şunları söyledi:
"Çocuklarımızın basketbol oynamasını yaygınlaştırmak ve basketbola ilgi duyan herkesin gelişimine katkıda bulunmak amacı ile Anadolu Basketbol Turu’nu organize ediyoruz. Sahadaki çocuklarımızın ve izleyen antrenörlerimizin kendilerini geliştirmeleri için etkinlikler düzenlendi. Sporun gelişmesi sadece oyuncuların değil, kendini devamlı geliştiren, eğitime inanan, söylediklerinin yanında davranışlarıyla da oyuncularına örnek olan antrenörlerin ve yöneticilerin çalışmalarıyla gerçekleşmektedir. Ayrıca velilerimizle de sohbet etme ve bilgi alışverişinde bulunma şansımız oldu. Bizleri burada misafir eden tüm 12 DABO Kayseri ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

FOTOĞRAF