Mehmet Şimşek’ten Ekonomide Sıkı Para Politikası Açıklaması Mehmet Şimşek’ten Ekonomide Sıkı Para Politikası Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''Hizmet kolunda toplam kamu hizmetlerinin en az yüzde 2'sini üye olarak kaydeden sendikalar, üyelerine aylık 538 TL ödüyordu. Bu imkandan 2 milyondan fazla memurumuz ücretsiz olarak yararlanıyordu. Ancak memurların bu önemli toplu sözleşmelere uymaması üzerine CHP konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı ve ne yazık ki bu ödemeye ilişkin düzenleme dün Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. "Bu kararın iptali ile birlikte ikramiyeden yararlanan 2 milyondan fazla kamu görevlisinin maaşında maalesef 345 TL'lik bir düşüş yaşanacak" dedi.


Adana'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, valilik ziyaretinin ardından Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kadın İstihdam Sistemi İş Hayatını Olumlu Geliştirme Programına katılarak fuara katıldı. Burada konuşan Bakan Işıkhan, kadın istihdamına ve sağlığına önem verdiklerini belirterek, "Nüfusumuzun ve üreticimizin gücü olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Kadınların emeklerine göre bir sınıflandırması var. , vizyon ve organizasyon. "Bu nedenle kadınların sosyal yaşam etkinliğini ve üretkenliğini artırmaya yönelik projeler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Cumhuriyetin 2. yüzyıla damgasını vuracak şekilde hayata geçirildiğini belirten Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 'Çalışma Pozitif Kadın İstihdamı Projemiz' açıldı." Proje kapsamında 10 bakanlığın proje ortağı olduğu tüm kamu ve özel sektör birimleri ile sivil toplum ilişkileri arasındaki istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alacak İş-Pozitif adında bir bilgi sistemi kurduk. 9 Şubat'ta lansmanını yaptığımız İş-Pozitif ile 30 binden fazla kadının 1 aydan kısa sürede çalışmaya başlamasını sağladık. Kadınların kayıt altına alınarak çalışma hayatına aktif katılımının sağlanması, Hibe, Teşvik, Kredi ve Muafiyetler yoluyla kadın girişimciliğinin önünün açılması ve işverenlerin teşvik edilmesi de önemli katkılar sağladı. Gelecekte kadın istihdamını artıracak ve yaygınlaştırılacak konulara bakacak olursak; eğitim ve beceri geliştirme, kadınları teşvik eden finansal indirimler, girişimcilik ve KOBİ destekleri, kadınlara yönelik destekler, kadınlara yönelik özel istihdam programları. Şu anda aralarında Adana'nın da bulunduğu bölge illerinde kadın istihdam oranlarının yüzde 24'e ulaştığı görülüyor. "Bölge illerimizin istihdama katılım oranları yüzde 28'in üzerindedir" dedi.