Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Ruhan Mengi’nin sorularını yanıtladı. İYİ Parti’ye haksızlık yapılarak seçime sokulmamaya çalışıldığını ifade eden Şener, Abdullah Gül’ün adaylığı için ise “olmaz” dedi

Eski Başbakan Yardımcılarından olan Abdüllatif Şener gündeme ilişkşin önemli açıklamalarda bulundu. AKP’nin aldığı erken seçim kararını “Baskın seçim” olarak adlandırdılığını ifade eden Şener, “Seçimlere gidebilecek kararı verme yetkisi milletvekili sayısından dolayı AKP’deydi.

Bu durum gösteriyorki en doğru zamanı beklediler ve seçim kararı aldılar. Önümüzdeki iki ay çok kısa bir süre. AKP medyaya da hakim ve Erdoğan’nın kendisini tanıtma gibi bir sorunu yok. Bu açıdan muhalefet adayları daha kendilerini yeterince ifade edemeden seçime giderek seçimi kazanabileceklerini hesap ettiler. Fakat bu hesaplar tutmaz” ifadelerini kullandı.

Seçim sandığından farklı sonuç çıkacağına inandığını belirten Şener, “Baskın seçimden elde edebilecekleri bir şey yok. Fakat seçimle ilgili bir takım kanunlar çıkartıyorlar. Uyum yasaları dedikleri bu kanunlar içinde anayasaya aykırı bir çok madde var.

Muhalefet bu kanunları Anayasa Mahkemesine götürecektir. Fakat bu kanunların iptali için yeterli zaman olmadığı için mahkemenin karar vermeyeceğini düşüyorum ve bu kanunlarla ülkeyi seçime götürecekler. Fakat tüm bunlar ne Erdoğan’ı ne de Bahçeli’yi kurtaracak” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum”

İYİ Parti’nin seçime sokulmama tehlikesinden dolayı CHP’nin yapmış olduğu 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçerek grup kurması ve partinin seçime girmesinin önünde bir engel kalmamasını değerlendiren Şener, “Bu hamlenin ‘Güneş Motel olayı’ ile hiç alakası yok. Bunun siyasi ahlaksız olarak da niteledirmek oldukça abest bir yaklaşım. Asıl etik olmayan olay ise bir partini seçime girmesini engelleyen tavırladır. Siz bir partinin seçime girmememesi için çaba harcayacaksınız veya eşit rakabet koşullarını engelleyecek düzenlemeler yapacaksınız. Sonra sizin bu oyununuzu bozan bir girişim olduğunda siyasi ahlaksızlık olarak değerlendireceksiniz. Bu çok yanlış bir yaklaşım. Burda daha ahlaklı bir durum var. Hakkı gaspedilmeye çalışılan İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için CHP bir ahlak örneği sergilediler. Bu bağlamda Sayın Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum.

YSK’nın İYİ Parti’yi seçime sokmama yönünde karar vereceğinin anlaşıldığını ifade eden Şener, “YSK’nın hangi yönde karar vereceği anlaşılmıştı. Doğrudan doğruya haksız yere İYİ Parti’yi seçim dışı bıracaklardı. Bir partinin seçime girebilmesi için yapması gerekenler bellidir. Bir Genel kongreden bahsedilmiyor. Kurucular kurulunun kongre yetkisi vardır ve bu kurulun yapmış olduğu kongrede zaten genel kongre sayılıyor. Dolayısıyla İYİ Parti’nin aralık ayında yapmış olduğu kongre seçime girebilmesi için yeterlidir. Geçmişte de YSK kurucular kurulunun yapmış olduğu kongreyi dikkate almıştır. İlk kez bir partiye farklı bir kural uygulayıp seçim dışı bırakmaya çalıştılar” şeklinde ifade etti.

“En yakınları Erdoğan’dan Kurtulmak İstiyor”

Erdoğan’ın bakanları, milletvekillerini ve belediye başkanlarını görevden almasını eleştiren Abdüllatif Şener, “Erdoğandan en çok en yakınındakiler kurtulmak istiyor. Çünkü bakanlar, milletvekilleri, milyonlarca kişinin oyunu alarak göreve gelen belediye başkanları tabiri caizse kulağından tutulup dışarı atılıyor. Atadığı hakimlere savcılara sürekli yasakalra ayıkırı işler yapması için baskılar yapılıyor. Bu nedenler herkes Erdoğan’nın biran önce gitmesini istiyor” dedi.

“Çatı aday olarak Gül doğru olmaz”

Saadet Partisinin gündeme getirdiği ve muhalefetten destek istediği Çatı aday Gül konusunda da açıklamalarda bulunan Şener, “Ortak aday aramak çok doğru değil. Partiler ilk turda kendi adaylarını göstermesi daha doğru olur. İkinci turda ise zaten partilerin bir ittifak yapmasına gerek kalmadan parti tabanlarının tercihini yapacağını düşünüyorum. Çatı adayı olarak Abdullah Gül ismi doğru olmaz. Çünkü önemli bir seçmen kitlesi Gül’ün adaylığını onaylamaz. Bu durumda da partiler seçmenlerinin istemediği bir adayı seçmenlere dayatmış olurlar. Muhalefetin kendine bu kötülüğü yapmayacağını düşünüyorum” ifadellerini kullandı.