Şırnak'ta askeri bir helikopterin düşmesi sonucu 13 rütbeli asker şehit oldu. Şehit olan askerlerin arasında Jandarmanın 167 yıllık tarihinde Türkiye'nin ilk kadın ilçe Jandarma Komutanı olan Yarbay Songül Yakut da vardı.
YILMADI, ÇOK SEVDİĞİ MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜ

Şehit Yakut'un en önemli özelliklerinden birisi de Balyoz kumpası mağduru olmasıydı. Dava sırasında ordudan atıldı. Yılmadı, hukuk mücadelesine devam etti. Sonunda kumpas ortaya çıktı ve çok sevdiği askerlik mesleğine geri döndü. Binbaşıydı, yarbay oldu. Tayin yeri ise Şırnak'tı.
"BANA GELDİĞİNDE GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI"

Şehit Yarbay'ın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol da, Yakut'un ölümünün ardından paylaştığı mesajda, aralarındaki son konuşmayı yazdı. İşte Erol'un duygu dolu o mektubu:
"Bana geldiğinde çok üzgündü. O güzel gözleri çakmak çakmaktı. Binbaşı Songül. İğrenç FETÖ çetesinin ordudaki uzantılarının hışmına uğrayıp, uzaklaştırılmıştı. Sonunda verilen hukuki mücadele sonunda beraat edip çok sevdiği mesleğine döndü. Rütbesini aldı ofise geldi. Yarbay rütbesini kutladık. Tayin olacaktı ayrıl gitme dedim. Dinlemedi güzel kızım. Tayin Şırnak'tı. Bugün düşen helikopterde şehit düştü. Güzel kızım biz yıkıldık ama sana söz mücadeleye devam edeceğiz. Melekler yoldaşınız olsun, yolunuz ışıklarla dolsun. Seni üzenlerin hepsi yerle yeksan olsun" dedi.