'Püsküllü Kadir'den tepki çekecek Atatürk açıklaması

Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ‘şeyhülislam’ diye niteleyip kendisini ziyaret etmesini ‘tarihi bir hadise’ olarak yorumladı.

Kadir Mısıroğlu, kendi Youtube hesabından yayımladığı bir videoda ziyareti anlattı. Mısıroğlu "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden en itibarsız adamdım. Beni görüp de yolunu değiştiren ahbaplar biliyorum" dedi ve şu ifadeleri kullandı: >> Bir yatakta yattığım talebelikte arkadaş, bakan oldu beni tanımadı. Birisi tanıştırdı. O da hala hayatta. Bunları hep gördüm. Şimdi de Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri. Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanet'ti. Şu Şeyhülislam'ın beni ziyarete gelmesi var ya tarihi bir hadisedir. Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin?

Mısıroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için de şunları söyledi:

>> Irk için mi dövüştük Yunanla? Sen bir imparatorluk bakiyesisin. Sen ırk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa Kemal bir devlet kurmuş değildir. Devlet kurucuları lafı da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejimi şeriatti gavurluk yaptı.