YPG’nin kadın birimi YPJ’nin de sözcüsü olan Nesrin Abdullah, Rus kaynaklara konuştu. Türkiye’nin kendilerine saldırması durumunda kendilerini koruyacaklarını belirten Abdullah; 'Koalisyon güçleri ve ABD ile işbirliğimiz devam ediyor' dedi.

Nesrin Abdullah, geçtiğimiz şubat ayında PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile birlikte askeri elbisesiyle Fransa’da Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmüştü.

YPJ, ‘Kadın Savunma Birlikleri’ olarak, YPG’ye bağlı bir şekilde hareket ediyor.  Rojava bölgesinde YPJ’nin içerisinde 10 binden fazla kadın teröristin olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’nin son günlerde Tel Abyad’da PYD mevzilerini vurmasını değerlendiren Abdullah, Türkiye’nin kendilerine yönelik saldırılarını doğru bulmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu saldırıları kabul etmiyoruz. Türkiye ile herhangi bir sorunumuz yok. Biz burada kendimizi savunuyoruz, halkımızı savunuyoruz"



'SIRTIMIZI ABD'YE YASLIYORUZ' İMASI!

ABD, Rusya, Fransa gibi ülkelerle ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen Nesrin Abdullah; “Koalisyon ülkeleriyle ilişkilerimiz iyi. İşbirliği yapıyoruz. Koalisyon uçakları havadan, biz de karadan IŞİD’e karşı savaşıyoruz. Her konuda koalisyon ülkeleri ile birlikte hareket ediyoruz” dedi
.